Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Tours van stadsgidsen

Er is zoveel te ontdekken als je de stad door de ogen van een ander ziet. Ga met ex-daklozen op pad, zie de stad door een roze bril met de travestietentour of fiets langs gigantische graffiti kunstwerken. Wij hebben de bijzonderste tours door stadsgidsen op een rij gezet. 

Going Underground

Wandel door de stad en beleef deze door de ogen van iemand zonder dak boven zijn hoofd en op zoek naar drank of drugs. Wat zijn de beste plekjes om droog te slapen? Op wat voor manier kom ik zo snel mogelijk aan een beetje geld om eten en drank te kopen? En het belangrijkste: waar ben ik veilig? Veel gidsen van Going Underground hebben zelf als dakloze geleefd. In die moeilijke tijd hebben zij bepaalde kennis opgedaan over de stad, die een doorsnee Amsterdammer niet heeft. De gidsen vertellen hun persoonlijke verhaal, hoe ze op de straat terecht zijn gekomen en wat hun overlevingsmethode was. Het is een confronterende, leerzame tour voor iedereen die iets meer wil leren over dakloosheid.

The Ghostwalk Amsterdam

In één van kerkklokken van de Oude Kerk vind je de spreuk: Gaat heen, al wat dwaalt tussen hemel en aarde, alle boze wezens en gedrochten. Ooit was Amsterdam een plek bevolkt met heksen, duivels en spoken en de sporen zijn nog duidelijk terug te vinden. Luister tijdens een nachtelijke wandeling naar de verhalen van een ervaren verteller vol kennis over de stad en loopt langs de huizen waar het volgens sommige nog steeds spookt. Pas wel op: een goede nachtrust is na deze tour niet gegarandeerd.

Fashion Forward Tour

Leren hoe je kleding maakt, terwijl je wandelt? Dat kan! Tijdens de Fashion Forward tour begin je bij Fashion for Good, waar je leert hoe kleding wordt gemaakt en wat de innovaties voor de toekomst zijn die de mode drastisch gaat veranderen. Tijdens de wandeling ga je samen met je gids steeds verder op ontdekking: hoe maken we mode duurzamer? Welke rol spelen kleren in je dagelijks leven? Hoe begin ik met bewust winkelen? Maar vooral: hoe zorg ik ervoor dat mijn garderobe kracht uitstraalt? Voor een echt antwoord op deze vragen maak je tijdens deze tour kennis met de change makers van de Haarlemmerbuurt.

De onderwereld van Amsterdam 

Met wie kan je het best op pad gaan als je meer te weten wil komen over de onderwereld van Amsterdam? Precies, met een oud rechercheur van Bureau Warmoesstraat. In de jaren 70 en 80 waren de Warmoesstraat en de Zeedijk echte no-go-area's. Een duistere en kleverige buurt waar het krioelde van ‘opiumkitten’, junks en dealers. De oud-agenten van de Warmoesstraat weten maar al te goed wat hier speelt en ze vertellen je graag de duistere verhalen en smeuïge anekdotes die bij de beruchte plekken horen.

Streetart met AllTourNative

Als echte kunstliefhebber is er niks leuker dan de verborgen kunstschatten van de stad ontdekken. AllTourNative heeft meerdere tours met gepassioneerde stadsgidsen die hun kunstzinnige blik op de stad graag delen. Ontdek het grootste street art museum STRAAT of spot juist street art op straat. Je kan er voor kiezen om te wandelen, maar voor een echt Amsterdams tintje doe je dit natuurlijk op de fiets!