Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Winkels in juli

Iedere maand komen er nieuwe winkels bij in Amsterdam, van vintage winkels en kledingboetieks tot delicatessenzaken en boekenwinkels. Welke zijn de moeite waard om voor om te rijden?

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.

Bas Kosters-shirts

Geen fysieke winkel, maar als je je geld wil uitgeven deze maand kan dat bij De Regenboog Groep voor een heel goed doel. Het aantal dak- en thuislozen in Amsterdam was nog nooit zo hoog als nu. Kunstenaar Bas Kosters ontwierp daarom een T-shirt waarvan de opbrengst volledig naar slaapzakken voor Amsterdamse daklozen gaat. Voor maar 39 euro inclusief verzendkosten heb je een limited edition-shirt én help je iemand zonder thuis de nachten wat beter door te komen.

Spaklers urban gallery

Spaklers urban gallery huist nog niet zo lang in een hoekje van het Amstelstation; een kleine maar fijne galerie met streetart vanaf 50 euro. En deze zomer heeft de galerie daarnaast ook een net zo kleine maar fijne verkoopexpositie ingericht in Het Gasthuis van het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis. Met werken van Adeline Meilliez, Petra Oldegarm en C_Mank, voor 100 euro per stuk. De opbrengst gaat helemaal naar Het Gasthuis.

  • t/m 18 september | Gasthuis van het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis | meer informatie

The Scenery Shop

Duurzame (kinder)kleding, journals, kaarten, posters en hippe interieuritems van lokale en internationale ontwerpers: The Scenery Shop is een paradijs voor liefhebbers van kleur. Op 1 juli opent de vrolijke Eindhovense winkel de deuren van het pand op de Herenstraat.

Real Skin Care

Het begon in 2013 met een webshop in ‘cosmetica voor de middenklasse’, maar sinds kort zit Real Skin Care van Melanie Oterdoom ook in de Laurierstraat. Van donderdag tot en met zaterdag kun je hier zelfs buiten kantooruren terecht voor huidadvies, baardolie, een geurtje of een praatje.

Grapedistrict

De Amsterdamse wijnwinkel Grapedistrict is een flagshipstore rijker. Pal tegenover de plek waar in 2006 de eerste winkel opende, vind je nu maar liefst 450 vierkante meter aan (alcoholvrije) wijnen en bubbels van kleine wijnboeren. Je wijnkennis opkrikken? Dat kan: er zijn er proeverijen, workshops en masterclasses.

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.