Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Winkels in april

Iedere maand komen er nieuwe bijzondere winkels bij in Amsterdam. Wij houden voor je bij welke de moeite waard zijn om voor om te rijden.

Eveline Kuyten
Freelance redacteur. Met een zoektocht naar alles wat lekker is, en alle culinaire hotspots kent in Amsterdam.
Volg Eveline

Twins olives

Mollige olijven met knoflook, verse tapenade en rokerige auberginedips: de goedlachse marktkooplieden Said Asla (33) en Yousef Benyelloum (33) laten voorbijgangers graag hun huisgemaakte waar proeven. Wie langs hun kraam op de Albert Cuyp-markt loopt, ontkomt er bijna niet aan iets lekkers te proberen. Het assortiment kwam met een slimme truc tot stand. Als klanten meer dan 3 keer om hetzelfde vroegen, voegden ze het product aan hun sortering toe. Het populairst is de spicy mango-hummus, waarvoor mensen in het weekend regelmatig in de rij staan. Al is die tegenwoordig wat minder lang, nu ze direct achter hun kraam een eigen winkel hebben geopend.

Meijken vintage

Meijken speurt het hele land af naar mooie vintage vondsten. Die parkeert ze tegenwoordig in een loods van 400 vierkante meter in Noord. Om er rond te snuffelen kun je een afspraak maken, maar ze houdt ook elke maand open-loods-weekenden. Extra leuk: in dezelfde ruimte vind je Eaust Vintage Furniture. Gelegen naast Bar Benelux en Europizza, en dus goed te combineren met een terras.

Esjes cakes

Een chai latte met rainbowcake of een kop thee met een stuk bolo cashupete, bij Esjes Cakes is het moeilijk kiezen. Stap binnen en schuif aan voor een lekkere hap en een gezellig praatje of bestel gepersonaliseerde bonbons voor je volgende event.

Sabreen Mia

Op zoek naar kleding voor een speciale gelegenheid? Sabreen Mia verkoopt knappe handgemaakte getailleerde jasjes, jurken en glitterende robes in Marokkaanse stijl. Voor wie groots wil uitpakken is er maatwerk, waarvoor een privé-pasafspraak kan worden gemaakt. Binnenkort wordt de collectie uitgebreid met avondkleding.

Boothclub Amsterdam

Analoge fotografie beleeft momentum: vooral jongeren herontdekken de authenticiteit en romantiek van ‘echte’ foto’s. Bij Boothclub Amsterdam kunnen ze hun lol op met 2 vintage fotohokjes. Een daarvan is echt analoog en werkt met fotochemicaliën en positief fotopapier. Het maakt een strip van 4 zwart-witfoto’s. De andere, een ‘Model 9’, komen 2 kleurenfoto’s per keer.

Eveline Kuyten
Freelance redacteur. Met een zoektocht naar alles wat lekker is, en alle culinaire hotspots kent in Amsterdam.
Volg Eveline