Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Winkels in september

Iedere maand komen er nieuwe bijzondere winkels bij in Amsterdam. Wij houden voor je bij welke de moeite waard zijn om voor om te rijden.

Eveline Kuyten
Freelance redacteur. Met een zoektocht naar alles wat lekker is, en alle culinaire hotspots kent in Amsterdam.
Volg Eveline

Reshare Store

Voor weinig geld tweedehands en vintage schatten op de kop tikken: daarvoor ga je naar de nieuwe Reshare Store op de Bilderdijkstraat. Met 200 vierkante meter en zo’n 6500 stuks aan kleding en accessoires voor dames, heren en kinderen heeft deze winkel voor ieder wat wils. Wat dit adres extra bijzonder maakt, is dat een groot deel van de items afkomstig is uit de donatiebakken van het Leger des Heils. Geen liefhebber van tweedehands? Wie ongedragen spullen prefereert kan snuffelen tussen restpartijen herenkleding van gerenommeerde merken zoals Denham, PME Legend en Vanguard. En mocht je zelf nog kleding hebben liggen die niet meer gedragen wordt, dan kan je die met een gerust hart in de winkel doneren. Zelfs de stuks die niet meer draagbaar zijn, krijgen een nieuwe bestemming. Het Leger des Heils recyclet het textiel dan tot nieuwe garens.

Gebak van Tabak

Iets te vieren? Esther Tabak bakt uitbundig versierde trouwtaarten, feestelijke dripcakes bedolven onder het snoep, red velvet-cupcakes, vegan en glutenvrije lekkernijen en nog veel meer beeldige zoetigheden om eens flink mee uit te pakken. Maar gewoon even binnenwippen voor koffie en taartjes to go kan hier ook.

Lululemon

Loeistrak, loeiduur en desondanks – of juist daardoor – wereldwijd omarmd als uniform van de Randstedelijke elite: Lululemon. Het merk is vooral bekend van de sportleggings – die volgens fans de billen lift en buikrolletjes in het gareel houdt – maar biedt ook hele looks, yogamatten en drinkbekers. Die kun je shoppen in de nieuwe winkel in de Leidsestraat verdeeld over 2 verdiepingen.

Smyths Toys Superstores

De Ierse keten Smyths Toys Superstores is de hypermarché onder de speelgoedwinkels: de gigantische blauw-gele hal herbergt een kinderassortiment om je vingers bij af te likken. Naast de geijkte barbiepoppen en LEGO-steentjes, vind je er ook babybadjes, buitenspeelgoed, fietsen en kinderwagens.

Babycakes Barbershop

Hoe je ook geknipt, geschoren of gekleurd wilt worden: bij Babycakes Barbershop denken ze niet in hokjes. De nieuwe kapsalon in de Utrechtsestraat valt niet alleen op door z’n knallende pop-artinterieur, maar vooral doordat ze hier aan genderless haircuts doen. Kortom: iedereen is welkom in deze eerste genderneutrale kapperszaak van de stad.

Eveline Kuyten
Freelance redacteur. Met een zoektocht naar alles wat lekker is, en alle culinaire hotspots kent in Amsterdam.
Volg Eveline