Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Adidas Store Kalverstraat 87 exterior
Afbeelding van Adidas Store

Winkels in februari

Iedere maand komen er nieuwe bijzondere winkels bij in Amsterdam. Wij houden voor je bij welke de moeite waard zijn om voor om te rijden.

Eveline Kuyten
Freelance redacteur. Met een zoektocht naar alles wat lekker is, en alle culinaire hotspots kent in Amsterdam.
Volg Eveline

Austria Sports

Shop interior Austria Sports
Afbeelding van Austria Sports

Nieuw lievelingsadres voor wintersporters: Austria Sports in het World Fashion Centre. Ze hebben hier alles waar je skiërshart sneller van gaat kloppen. Skipakken van modieuze merken bijvoorbeeld, maar ook op maat gemaakte skischoenen en de nieuwste lange latten waarmee je als een Max Verstappen de berg af roetsjt. Terwijl je koffie – of bubbels, om het vakantiegevoel aan te wakkeren – drinkt, worden in de ‘Oostenrijkse werkplaats’ je ski’s ter plekke van verse infraroodwax voorzien. Last van eeuwige ijzige tenen? Ze monteren hier zo een verwarmingselement in je skischoen.

Austria Sports | Koningin Wilhelminaplein 13

Mesure

Models posting with MESURE
Afbeelding van MESURE

Mannen weten het al langer: een pak dat als gegoten zit, is onmisbaar in je garderobe. Voor vrouwen was er nog niet zo veel. Tot nu, want Mesure maakt maatkleding voor haar. In de showroom is het kiezen tussen pasvormen, stoffen, knopen en details. Vervolgens worden alle maten zorgvuldig opgemeten en gaat het atelier voor je aan de slag.

Mesure | Emmalaan 25

Visque Winkel

Interior Visque
Afbeelding van Visque

Tijdens de lockdown liepen de dinerpakketen van Bas en Menno Beijer, de broers achter restaurant Visque, zo goed dat ze besloten een winkel op te tuigen. Nu, een jaar later, staat-ie er. Naast spartelverse vis en oesters uit het basin haal je hier huisgemaakte maaltijden, soepen en sauzen. Loop door naar achter voor verse broodjes vis.

Visque Winkel | Cornelis Schuytstraat 44

ADIDAS STORE

Adidas Store Kalverstraat 87 exterior
Afbeelding van Adidas Store

Voor het eindeloos doorpassen van de nieuwste collecties hoef je in de eerste Adidas Store van Nederland het hokje niet meer uit. In de kleedkamer herkent de spiegel wat je aanhebt en welke maten nog beschikbaar zijn. Die laat je vervolgens direct naar je toe brengen. Bijvoorbeeld uit de ruime Ajaxhoek.

Adidas Store | Kalverstraat 87

Eveline Kuyten
Freelance redacteur. Met een zoektocht naar alles wat lekker is, en alle culinaire hotspots kent in Amsterdam.
Volg Eveline