Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug

Winkels in maart

Iedere maand komen er nieuwe bijzondere winkels bij in Amsterdam. Wij houden voor je bij welke de moeite waard zijn om voor om te rijden.

Eveline Kuyten
Freelance redacteur. Met een zoektocht naar alles wat lekker is, en alle culinaire hotspots kent in Amsterdam.
Volg Eveline

AN X Romy Piercing Studio

Wie erop let, ziet ze ineens overal: flink uitgedoste oren. Oren waarvan niet alleen de lellen meerdere gaatjes hebben, maar ook de helix (buitenste rand van de oorschelp), de tragus (dat stukje kraakbeen voor de gehoorgang), snug of rook (nou ja, zoek maar op) zijn verfraaid met een bonte verzameling knopjes en ringen. In de AN X Romy Piercing Studio, een samenwerking van label Anna+Nina en influencer Romy Boomsma, kun je je oren laten piercen in een boetiekerige setting. De piercingstudio bevindt zich achter in de kleine Anna+Nina-winkel aan de Herengracht.

AN x Romy Piercing Studio | Herengracht 369

LOEWE

Het Madrileense designerlabel LOEWE [spreek uit loo-ee-vee] is zo Spaans en opbeurend als een pan Paella. In hun allereerste winkel van Nederland, waar kwistig wordt gestrooid met kleur en kunstzinnige accenten, kun je je hart ophalen aan de volledige prêt-à-portercollectie, iconische tassen, accessoires en fameuze kleinlederwaren van het merk.

LOEWE | P.C. Hooftstraat 97

Le Bump

Een standbeeldje van je bolle buik, als blijvende ode aan je zwangerschap: daarvoor ga je naar Le Bump. Dat begint met een 3D-foto in hun nieuwe zaak aan de Van Wou, waarbij je je kleren gewoon aanhoudt. Van die foto maken ze een mal waarin een materiaal van je gading – kunststof, glas of brons bijvoorbeeld – wordt gegoten. Et voilà: 15 weken later ontvang je je persoonlijke kunstwerk thuis.

LE BUMP | Van Woustraat 66H

MOOOI

De extra ‘o’ in de naam van het interieurimperium van Marcel Wanders en Robin Bevers staat voor ‘extra’, als in extra mooi en uniek. Of je dat terecht vindt, ontdek je nu in de nieuwe winkel in de Utrechtsestraat, na veertien jaar in de Westerstraat te hebben gezeten. Je shopt er verlichting, meubels, behang, kleden, huisparfums en cadeaus in die typische creatieve Moooi-stijl. En nu je er toch bent: ze geven ook advies over hoe je al dat mooois aantrekkelijk in je huis zet.

MOOOI | Utrechtsestraat 145-147

Fris

Nieuw-West heeft er een nieuwe supermarkt bij. Dat zou normaal gesproken geen nieuws zijn, maar in dit geval wel: bij Fris Supermarkt kunnen financieel kwetsbare gezinnen uit de buurt gratis boodschappen doen. Tenminste, als ze hulp accepteren van een lifecoach van stichting Studiezalen. Denk aan hulp bij het zoeken van een baan, een stage of zorg – alles om zelfredzamer te worden. Dat is het doel van Abdelhamid Idrissi, initiatiefnemer van zowel de stichting als de supermarkt. ‘We willen stress wegnemen. Mensen moeten leven, niet alleen overleven’, verklaarde Idrissi, die in 2019 Amsterdammer van het Jaar werd, in Het Parool. Momenteel krijgen 80 gezinnen hulp.

Fris Supermarkt | Osdorper Ban 104

Eveline Kuyten
Freelance redacteur. Met een zoektocht naar alles wat lekker is, en alle culinaire hotspots kent in Amsterdam.
Volg Eveline