Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Amsterdam Light Festival ALF 2023 Open Boat Tour canal cruise with Stromma
Afbeelding van Stromma

De beste manieren om te genieten van het Amsterdam Light Festival

Ook dit jaar transformeert Amsterdam in een sprookjesachtige wereld door lichtkunstwerken langs de grachten. De creaties van internationale en Nederlandse kunstenaars zijn geïnspireerd op het thema 'LOADING… Revealing Art, AI and Tech'. Het Amsterdam Light Festival is van 30 november 2023 t/m 21 januari 2024.

Advertorial

Amsterdam Light Festival rondvaarten met Stromma

Amsterdam Light Festival ALF 2023 Artist Impression of Phyllotaxis artwork by Daan Johan and Joris Strijbos
Afbeelding van Stromma

Je kunt de lichtkunstwerken wandelend of fietsend bewonderen, maar de mooiste manier is vanaf het water met de speciale Amsterdam Light Festival canal cruise van Stromma. 

Amsterdam Light Festival Canal Cruise

Stap in een van de rondvaartboten en vaar langs alle kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Vanaf het water zijn de kunstwerken van het festival het beste te zien. Via de audiotour op de boot, hoor je de verhalen achter de kunstwerken. Een koude avond, een verwarmde boot en verschillende lichtinstallaties; dit is misschien wel de beste manier om een winterse avond door te brengen.

Duur: 75 minuten | tijd: dagelijks van 17:00 tot 21:30 opstappunt: Damrak Pier 4 | volwassenen €26,50, kinderen (4 t/m 12 jaar) €13,25. Boek online voor korting | Reserveren is vereist

Amsterdam Light Festival Open Boat Tour

Amsterdam Light Festival ALF 2023 Open Boat Tour canal cruise with Stromma
Afbeelding van Stromma

Naast de rondvaarttochten biedt Stromma ook Open Boat tours aan. Je vaart dan niet in een rondvaartboot door de grachten, maar met een sloep. Omdat deze boten een stukje kleiner zijn wordt er geen gebruik gemaakt van de audiotour, maar is jouw kapitein de gids! Hij vertelt je alles over de stad, de kunstwerken en het festival. Het voordeel van een kapitein is dat hij kan reageren; stel dus vooral vragen. Aan boord zijn ook dekentjes om je warm te houden en je hoeft je ook geen zorgen te maken om eventuele regen, Stromma zorgt ervoor dat jouw avond niet in het water valt.

Duur: 75 minuten | tijd: dagelijks van 17:00 | opstappunt: Damrak Pier 6 | volwassenen €26,50, kinderen (4 t/m 12 jaar) €13,25 | Reserveren is vereist

Amsterdam Light Festival Borrel aan Boord

Amsterdam Light Festival ALF 2023 Artist Impression of Atlas artwork by Jon Voss
Afbeelding van Stromma

Heb je liever je eigen boot met een groep vrienden of collega's? Dan is de Amsterdam Light Festival Borrel Aan Boord misschien wel iets voor jou. Tijdens deze rondvaart geniet je van de lichtkunstwerken onder het genot van luxe hapjes en drankjes met je eigen gezelschap. Deze tour is te boeken vanaf 30 personen.

Tijd en vertrekpunt hangt af van je voorkeuren | prijs: tickets vanaf €36,-. Excl. vermakelijkheidsretributie €1,50 en ALF Fee €8,10 | Reserveren is vereist

Amsterdam Light Festival Private Cruise

Met dit arrangement stap je de verwarmde, comfortabele boot op met je eigen vrienden of familie. Geniet van het prachtige uitzicht op de lichtkunstwerken langs de grachten. Het arrangement is exclusief een gids.

Tijd en vertrekpunt hangt af van je voorkeuren | prijs: tickets vanaf €393,75 p.p. per boot, Excl. vermakelijkheidsretributie €1,50 en ALF Fee €8,10 | Reserveren is vereist

Groepsarrangementen tijdens het Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival ALF 2023 artist impression of Cell Phone artwork by Liam Campbell
Afbeelding van Stromma

Beleef het Amsterdam Light Festival met je familie, vrienden of maak er een groepsuitje voor de collega’s van. Het lichtspektakel en de gezellige sfeer aan boord vormen het perfecte decor voor elk evenement, vooral in combinatie met smakelijke hapjes en een goed glas wijn.

Vermijd de wachtrij en reserveer vandaag nog bij Stromma je tickets voor het Amsterdam Light Festival!