Café-Restaurant Hoogendam

Pim bij HoogendamHet terras ligt aan de voorkant van het gebouw, heerlijk aan het water. Ik hou van de geur van het water uit het IJ, en van de moderne en experimentele architectuur uit de omgeving. Ook binnen is het genieten. Het interieur heeft een warme en ontspannen bohemien sfeer en het is heel groot. Genoeg plek voor al mijn vrienden dus!

Mijn binnenkomst

Pim bij HoogendamOnze clan zit al op ons te wachten aan de tafel, dus laten we maar opschieten!

Ik ben nog niet bij de tafel of de serveerster zet al een bakje water voor mij neer. Nog voordat ze iets tegen de mensen heeft gezegd! Dat noem ik nou een hondvriendelijk restaurant.

Pim bij HoogendamOooh kijk, achterin het restaurant is de open keuken. Daar komt echt een onweerstaanbaar lekkere geur vandaan. Kunnen we dichter bij de keuken gaan zitten? Alsjeblieft?! Ik probeer mijn meest zielige gezicht op te zetten, helaas zonder succes. We blijven op dit plekje zitten.

Heerlijk eten en drinken

Pim bij HoogendamVandaag gaan we alleen voor een kopje koffie en een lekker stukje appeltaart. Maar ik wil jullie ook meegeven dat je ook naar Hoogendam kunt voor een heerlijk ontbijtje, lunch of een diner met internationale streetfood!

Pim bij Hoogendam

Het interieur

Pim bij HoogendamTerwijl mijn vrienden rustig aan het praten zijn, neem ik even rustig de tijd om de omgeving in mij op te nemen.

Het is redelijk druk, net een urban jungle, maar dan ondersteboven. Planten hangen hier aan het plafond in plaats van dat ze op de grond staan. Wat is daar het nut van? Ik kan er nu niet eens aan snuffelen. Goed, ik neem het voor lief. Maar alleen omdat ze reggae muziek draaien. Absoluut mijn favoriete genre.

Pim bij HoogendamDit is hoe een zondagmiddag moet zijn. In een fijn café, omringt door mijn vrienden. Ze hebben mij overspoelt met aandacht en knuffels, wat wil je nog meer als hond?!

Café-Restaurant Hoogendam | Westerdoksplein 10