''Ik ben trots op de diversiteit aan horeca, waar ik maar al te graag gebruik van maak.''

Over Mascha Mooy

Mascha is 41 jaar en woont sinds 2011 in Amsterdam. Haar reden om te verhuizen? Ze was net single en haar werk zat hier, dus het was tijd voor een nieuw begin in een nieuwe stad. Nu woont ze in een leuk appartement in Watergraafsmeer met balkons aan de voor- en achterkant. Mascha is oprichtster en directeur van Bye Bye Burnout. Dit is een organisatie die werkstress voorkomt en oplossingen daarvoor biedt. Hun focus ligt vooral op de Business-to-Business markt.

Trotse Amsterdammer

''Ik ben er enorm trots op dat we Eberhard van der Laan als burgemeester hebben gehad. Wat een geweldige man was dat, ontzettend waardevol voor onze stad en jammer dat hij er niet meer is. Hij zorgde echt voor solidariteit! Ik ben dus ook trots op de Eberthartjes, de koekjes. Ook ben ik trots op de diversiteit aan horeca, waar ik maar al te graag gebruik van maak. Na corona weer.''

FAVORIETEN VAN MASCHA

Favoriete activiteit tijdens de social distancing-periode?

''Mijn guilty pleasure is zoete witte wijn, dus dat gecombineerd met een potje Rummikub is mijn favoriete bezigheid momenteel.''

Favoriete café?

''Ruk & Pluk in Oost. Ik ben een fanatieke horecabezoeker en ook een wandelaar. Ik ben dus altijd in voor een kroegentocht te voet zodat ik het wandelen met het aangename van wijn drinken kan combineren. Mensen hebben bij mij altijd het vooroordeel dat ik niet drink omdat ik actief ben in de burnout wereld en de gezondheidsindustrie. Zij zijn dus ook altijd verbaasd als ik zeg dat ik juist kan genieten van een wijntje of de opening van een nieuwe horecagelegenheid.''

Favoriete park?

''Flevopark en Oosterpark zijn beide prachtig. Dus daar kan ik écht niet uit kiezen.''

Favoriete film of boek over de stad?

''De klassieker: Amsterdamned, ook al vond ik Turks Fruit ook heerlijk!''

Favoriete afhaalrestaurant?

''Café de Zuid op het Azartplein. De eigenaren Linda en Felix zijn THE BEST.''

Favoriete verborgen parel?

''Het bankje tegenover restaurant tHUIS aan de AMSTEL. Je hebt daar een fantastisch overzicht over de Amstel. In de zomer is het wel hysterisch druk met zonnebadende Amsterdammers, maar dan ga je gewoon 200m verderop zitten. Of ik ga in de herfst, ook heerlijk met het najaarszonnetje.''

Ben jij ook een trotse Amsterdammer en wil je graag je verhaal en favoriete plekken delen? Neem dan contact met ons op via redactie@iamsterdam.com.