Deze artiesten mag je niet missen tijdens ADE
Uitverkocht? Houd dan Ticketswap in de gaten. Daar kun je met goed vertrouwen nog aan échte kaarten komen, voor een eerlijke prijs. Met een beetje mazzel ook voor één van de bovenstaande ADE-feestjes.
Philou Louzolo
Deze Rotterdamse dj/producer draait al jarenlang mee in het nachtleven, maar is pas relatief kortgeleden écht doorgebroken. Zo verkoopt hij in zijn eentje locaties als Thuishaven uit. De reden? Hij is binnen Nederland en Europa een van de grote ambassadeurs van nieuwe Afrikaanse clubstromingen. En oh, oh, wat zijn die hot op het moment. ‘Tijdens de lockdownperiode hoorde ik voor het eerst amapiano,’ zegt Louzolo. ‘Hoe ga ik dit laten horen, dacht ik. En toen is het begonnen: ik ging dagenlang zoeken, van 12 uur ‘s middags tot diep in de avond.’
- Woensdag 16 oktober, 22:00 | Loft Amsterdam | meer informatie
Indira Paganotto
Deze Spaanse dj kwam bijna exact 3 jaar geleden op met haar set op het Duitse videoplatform Hör, waarin ze liet zien hoe je pompende techno en bouncende psytrance naadloos in elkaar over laat lopen. Inmiddels staat ze op de grootste stages ter wereld en heeft ze ook hardstyle omarmd. Wat ze het leukste vindt aan die vrije manier van draaien? ‘Het is bevrijdend om de eindeloze mogelijkheden van het dj’en te kunnen verkennen, zonder bang te hoeven zijn om niet bestaande grenzen te overschrijden.’
- Vrijdag 18 oktober, 20:00 - 05:00 | Taets Arts and Event Park
The Blessed Madonna
The Blessed Madonna maakte tijdens de lockdownperiode grote indruk met de track Marea (We've Lost Dancing), die ze samen met Fred Again.. produceerde. In het nummer spreekt ze inspirerend over gevoelens van eenzaamheid en hoop, op dat moment heel herkenbaar voor ravers over de hele wereld. Inmiddels kunnen we alweer ruimschoots met elkaar dansen en tijdens een set van The Blessed Madonna doe je dat doorgaans op een avontuurlijke mix van subtiel rond stuiterende beats. Dat kan een obsure club stomper uit de jaren ‘90 zijn, maar ook een zelf gefabriceerde remix van een Dua Lipa track. Voor The Blessed Madonna is het allemaal een pot nat: muziek is muziek.
- Zaterdag 19 oktober, 12:00 | NDSM
Patrick Mason
Net als Indira Paganotto heeft Patrick Mason weten te profiteren van de thuisrave-periode tijdens corona, toen YouTube-sets het dichtste bij de real thing kwamen. Wie ooit een techno-trance-pop set van Mason heeft bekeken weet het: dit is een van de meest energieke en expressieve dj’s in de scene - het is net alsof hij met het omarmen van zijn roeping als dj nooit afscheid heeft willen nemen van de dansvloer. Ga het zelf meemaken. As seen on the screen.
- Zaterdag 19 oktober, 23:30-07:30 | Ziggo Dome
Anz
De beste nieuwe muziek laat zich vaak lastig definiëren en het werk van Anz vormt hierin geen uitzondering. De in Londen geboren en in Manchester woonachtige artiest gooit momenteel hoge ogen met haar aanstekelijke mix van club en pop. Toegankelijke geluiden dus, waar toch een heleboel spannends in terug te horen is. Denk hierbij aan breakbeats, snel voorbijrazende baslijnen, mechanisch klinkende piano riffs en ritmes die net niet lijken te kloppen maar toch funky zijn. Dat is een hele mond vol, maar het is ook niet niks!
- Zaterdag 19 oktober, 23:59 | Parallel | meer informatie
Peggy Gou
EDM lijkt al een paar jaar op zijn retour te zijn en house en techno, de genres die aan de wieg stonden van de huidige clubcultuur, winnen weer aan populariteit. Een belangrijke graadmeter is de DJ Mag Top 100 dj’s. Dat de Zuid-Koreaanse producer Peggy Gou daarin op nummer 9 staat, was een paar jaar geleden niet voor te stellen. Op die lijst staat ze tussen Steve Aoki en Vintage Culture, artiesten die hun dansers bij iedere drop op een portie vuurwerk trakteren. Met releases op een label als Ninja Tune is Peggy Gou een credible artiest. En hoe klinkt dat dan? Zonnige deephouse, geïnspireerd op zowel art-pop als de club sounds van de jaren ‘90, met een knipoog naar Ibiza.
- Zondag 20 oktober, 16:00-01:00 | NDSM | meer informatie
Martin Garrix
Martin Garrix is al jarenlang een van dé gedroomde afsluiters op grote dance-zomerfestivals als Ultra, EDC en Tomorrowland. Wat niet iedereen weet is dat de Amstelveense producer - die als 16-jarige in een klap doorbrak met het nummer Animals - met zijn label STMPD en gelijknamige studio in Amsterdam-Oost een platform biedt voor jonge talentvolle artiesten. ‘Ik wilde een safe space creëren waar nieuw elektronisch talent steun en de juiste hulpmiddelen krijgt om hun muziek te laten horen, zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken,’ aldus Garrix.
- Zaterdag 19 oktober, 21:00 | Johan Cruijff ArenA | meer informatie
Lola Edo
Veel dj’s uit Londen, toch de bakermat van veel ondergrondse clubstromingen als jungle, UK garage en funky, draaien graag in Amsterdam. Wat is dat toch? We vroegen het aan Lola Edo, een dj die dol is op diepe bassen, percussie en abstracte vocale samples: ‘Er wonen hier veel bekende dj’s en producers, en daardoor is de programmering vaak heel goed. Verder beschikken zowel de grote als de kleinere clubs over dikke soundsystems en zijn hier gewoon heel veel hippe mensen die veel uitgaan.’
Ben jij benieuwd hoe Lola Edo tot wel 8 verschillende genres bijna onmerkbaar in elkaar over laat gaan? Dan krijg je tijdens ADE 2 keer de kans om op haar sets te grooven.
- Zondag 20 oktober, 14:00 | De Bajes by Levenslang | meer informatie
DMX Krew
Noem er eens een die eraan kan tippen: Edward Upton alias DMX Krew bracht maar liefst 6 albums uit op Rephlex, het legendarische label van Aphex Twin. Zijn deze 2 artiesten met elkaar te vergelijken? Nauwelijks: de muziek van DMX - niet te verwarren met de gelijknamige rapper - is een stuk gladder en leunt op de synthpoptraditie, al geeft Upton meestal wel een vleugje humor mee aan zijn muziek. En een breakbeat is vaak ook niet ver weg.
- Zondag 20 oktober, 16:00 - 23:59 | Paradiso | meer informatie