Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Bezienswaardigheden

Shortcutz

Shortcutz Amsterdam is het enige initiatief in Nederland dat zich exclusief richt op het promoten van nieuw Nederlands filmtalent en het verbinden van opkomende filmmakers met gevestigde professionals. De organisatie promoot nieuwe Nederlandse cinema via een netwerk van meer dan 50 partners, festivals over de hele wereld, en verschillende speciale aangesloten evenementen.

Voor filmmakers en filmliefhebbers

Via wekelijkse sessies wordt het van nieuw Nederlands filmtalent getoond en worden filmprofessionals uitgenodigd om hun verhalen en inzichten te delen. Filmmakers krijgen de kans om hun werk te promoten, met hun publiek te praten en de interactie aan te gaan met professionals. Filmliefhebbers krijgen de kans om films te kijken, nieuw talent te leren kennen en hun favoriete Nederlandse filmmakers te leren kennen.

Alle films die worden vertoond tijdens Shortcutz Amsterdam worden bekeken door een juryteam bestaande uit een aantal van de meest gerespecteerde namen in de industrie, en komen in aanmerking voor deelname aan de Shortcutz Amsterdam Annual Awards.