Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Attracties

GASSAN Diamonds

Voor de mooiste diamanten, juwelen en luxe horloges, breng je een bezoek aan de historische diamantenslijperij GASSAN Diamonds in het centrum van Amsterdam. De meertalige medewerkers staan voor je klaar voor een persoonlijke rondleiding en vertellen je alles wat je wilt weten over de oorsprong en bewerking van diamanten, waaronder de unieke 'GASSAN 121'.

Bezoek Gassan Diamonds met je City Card

Het is niet nodig om een tijdslot te reserveren om deze locatie met jouw City Card te bezoeken. Zorg ervoor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek

Diamantstad Amsterdam

Al meer dan 425 jaar staat Amsterdam bekend als diamantstad en in die geschiedenis speelt GASSAN Diamonds een belangrijke rol. GASSAN Diamonds werd vlak na de tweede wereldoorlog, in 1945, opgericht door Samuel Gassan en specialiseerde zich in import en export van geslepen en ruwe diamanten. Vandaag de dag is het bedrijf gevestigd in prachtig gerestaureerde oorspronkelijk door stoom aangedreven diamantslijperij in het centrum van Amsterdam, gebouwd in 1879.

Tour

Bij de gratis tour van GASSAN Diamonds kom je alles te weten over diamanten, slijpvormen en de unieke GASSAN 121. In maar liefst 27 talen vertellen de gidsen je alles wat je wilt weten over de geschiedenis en het vakmanschap van de diamantslijpers in Amsterdam. Zie het bewerkingsproces van de ruwe diamant tot een oogverblindende briljant en leer alles over karaten, kleuren, helderheid, slijpvormen.

GASSAN 121

Al meer dan 400 jaar lang perfectioneren de diamantslijpers de kunst van het ambacht. Een briljant geslepen diamant kent oorspronkelijk 57 facetten. GASSAN is trots om een adembenemende en wereldwijd gepatenteerde slijpvorm te introduceren: GASSAN 121, met maar liefst honderdeenentwintig facetten. Met deze extra facetten krijgt de diamant nog meer schittering.

Diamanten kopen

Overweeg je om na de tour een diamant aan te schaffen? Uniek bij GASSAN is dat je ook zelf een eigen juweel kan samenstellen. Je kiest de zetting en de slijpvorm, waarna je persoonlijke juweel binnen 30 minuten klaar kan zijn!

Horloges van GASSAN

GASSAN staat niet alleen bekend als diamantair, maar ook als een van de marktleiders op het gebied van Haute Joaillerie en Haute Horlogerie. Zo vind je op de begane grond een uitgebreide juwelencollectie en een bijzondere Rolex Boutique, waar je een uitgebreide collectie van het Zwitserse horlogemerk kunt bewonderen. Ook omvat deze boutique een Rolex Sercive-werkplaats, waar u gecertificeerde horlogemakers aan het werk kunt zien. Naast Rolex verkoopt GASSAN ook andere merken als Jaeger-Le Coultre, IWC, Omega, Chopard, Choices by DL, Longines en Tissot.