Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Accommodaties

The College Hotel

The College Hotel Amsterdam is een van de hotspots in Oud-Zuid. Het hotel is gehuisvest in een stijlvol 19e-eeuws gebouw, dat in 1895 als school in gebruik werd genomen. Vandaag de dag dragen het hotel en het restaurant nog altijd bij aan het ontwikkelen van talent; het uitvoerend personeel bestaat uit studenten van diverse Hotelscholen, die worden aangestuurd en gemanaged door ervaren professionals. Bon bini na Mondi! Mondi is het nieuwe exotische restaurant van The College Hotel. Hier geniet je van shared fine-dining en soulfood waarbij de Caribische keuken en cultuur centraal staan.

Historie van het gebouw

Het historische karakter van The College Hotel is met respect voor authenticiteit in harmonie gebracht met ‘state of the art’ design. Het gebouw staat op de lijst meest klassieke gebouwen met historie in Amsterdam. De vergelijkingen tussen het beroemde Rijksmuseum – gebouwd in dezelfde periode – en The College Hotel zijn goed te zien.

Op unieke wijze dragen onder meer de hoge plafonds, grote open haarden en ruime trappenhuizen bij aan de bijzondere sfeer in zowel de lobby, de gastenkamers en de Food & Drinks bar. Ook alle ruimtes van The College Hotel ademen een welkome sfeer. Het hotel biedt een aantal ruime en stijlvolle vergader- en evenementenzalen, die zich bij uitstek lenen voor sfeervolle zakelijke en privé bijeenkomsten, diners en bruiloften.

Bekroond ontwerp

Het 4-sterren The College Hotel beschikt over 40 stijlvol ingerichte kamers, vijf multifunctionele zalen, een prachtige Food & Drinks bar, een zonnig terras en een gymnastieklokaal dat door de architecten werd getransformeerd tot een prachtige ballroom. Het bijzondere concept, de vormgeving en prettige dienstverlening zorgen ervoor dat The College Hotel bezocht wordt door gasten uit het binnen- en buitenland.

Mondi Caribbean Cuisine Restaurant & Terrace

Proef de zon in het hart van de stad. Bon bini na Mondi! Mondi is het nieuwe exotische restaurant van The College Hotel. Hier geniet je van shared fine-dining en soulfood waarbij de Caribische keuken en cultuur centraal staan. Masterchef Justin Niessen brengt zijn culinaire successen en nieuwe smaakmakers naar de hoofdstad. Door zijn Curaçaose roots te combineren met de invloeden van de Amsterdamse smeltkroes zorgt hij voor een verrassend menu: Caribbean Soulfood met een Franse twist en een randje Mokums bravoure. Daarnaast kun je je weekend goed beginnen door op vrijdagavond te genieten van onze DJ. Duik erin en proef de zon!

Mondi (Papiamentu) staat op de Benedenwindse Eilanden bekend als onontgonnen, vrije wildernis. De Mondi kenmerkt zich als een bossig gebied met planten als aloë vera, agave en de divi divi boom. Voor ons staat Mondi voor het onontdekte en de vrijheid om nieuwe dingen te proberen en de Caribische smaken naar Nederland te brengen.

In een tropische omgeving geniet je van Caribbean shared dining op topniveau waarbij de Caribische keuken en cultuur centraal staat.

Met de opening van Mondi in de zomer van 2021 is de hoofdstad een unieke, culinaire hotspot rijker. De fantastische locatie, het iconische 4* boetiek hotel The College, maakt een avondje uit eten extra bijzonder. De sfeervolle hotelbar is de perfecte plek voor een aperitief voor je lekker gaat tafelen. Bij mooi weer is de prachtige buitenbar op het mooiste terras van Amsterdam ‘the place to be’. En ook na een ‘Caribbean night’ in restaurant Mondi kun je tot laat in de avond gezellig loungen op het terras of in de bar. Nóg leuker: knoop er een fijne overnachting aan vast in een van de 40 stijlvol ingerichte kamers van The College Hotel. Elke kamer van dit historische schoolgebouw is uniek en met zorg ingericht. Zo wordt een avondje uit, pure verwennerij!