Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Keti Koti Festival

Jaarlijks op 1 juli vieren we Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, en herdenken we het Nederlandse slavernijverleden. LET OP: De genoemde start- en eindtijd is onder voorbehoud en kan nog wijzigen.

Gratis entree

Keti Koti Festival

Data
ma 1 jul13:00 - 23:00
Locatie
Museumplein
Museumplein -
1071 ZB Amsterdam
Contact

Samen stilstaan, maar ook samen vieren

Al jarenlang wordt Keti Koti in Amsterdam herdacht en gevierd. Het is een moment waarop we samen stilstaan bij deze misdaad tegen de menselijkheid, en terugdenken aan wat tot slaaf gemaakte mensen in het verleden hebben meegemaakt. En aan de gevolgen daarvan die nog steeds doorsijpelen.

In 1873 werden de laatste tot slaaf gemaakte mensen vrij. Dat is minder lang geleden dan het lijkt. Er zijn nog steeds mensen in leven die iemand gekend hebben die als slaaf heeft moeten leven, bijvoorbeeld een overgrootvader of -moeder.

Met het jaarlijkse Keti Koti Festival staan wij stil bij het verleden en kijken vooruit naar de toekomst, en vieren vrijheid, gelijkheid en verbondenheid. Verbreding van kennis, verdieping van inzicht moet leiden tot een bundeling van krachten voor een gezamenlijke toekomst.

Gratis entree

Keti Koti Festival

Data
ma 1 jul13:00 - 23:00
Locatie
Museumplein
Museumplein -
1071 ZB Amsterdam
Contact