Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tours

Architectuur met Local Experts

Bekijk eens een heel ander deel van Amsterdam en geniet tijdens deze architectuurwandeling in Het Oostelijk Havengebied van de prachtige uitzichten en de architectuur op KNSM eiland, Java eiland, Borneo en Sporenburg.

Ontdek nieuwe stukken Amsterdam

Local Experts organiseert architectuur excursies in Amsterdam voor besloten groepen. De tarieven verschillen en zijn afhankelijk van het soort programma en of je gaat wandelen, fietsen of varen. Als je wilt gaan fietsen is de fietshuur via LEA niet verplicht, je kunt ook je eigen (huur)fietsen meenemen en alleen de excursie boeken. Als je liever wilt gaan varen dan zoeken zij de boot die het best past bij jouw wensen en gezelschap. Wil je meer weten? Local Experts informeert je graag.

Voorbeeld programma: Fietsexcursie Oostelijk Havengebied

Met de je gids bezoek je zowel Java- en KNSM eiland als de beide schiereilanden Borneo en Sporenburg. Er is veel te zien aan oude en nieuwe architectuur. Je volgt een pad langs binnentuinen en grachtjes, bijzondere bruggetjes en spetterend vormgegeven gevels.

Aansluitend verken je KNSM eiland, waar oudbouw en nieuwbouw een prachtig samenspel voeren. De architecten hebben in hun ontwerpen veel rekening gehouden met het oude havenkarakter van dit eiland en dat levert hoogstandjes van internationale allure op.

Je vervolgt de fietsroute over Borneo en Sporenburg; twee schiereilanden die weer een totaal ander karakter uitstralen. Na ongeveer 2 uur eindig je in de omgeving van CS Amsterdam of als je zelf (huur)fietsen hebt meegenomen op een locatie in overleg.

Op pad met je privégids op je eigen gewenste vertrektijd

Naast deze erg leuke fietstour organiseert LEA nog veel meer uitjes aan de randen van het bekende centrum van Amsterdam. Weg van de drukte liggen levendige stadsbuurten waar je een mooie mix van verschillende indrukken en sferen kunt beleven. Ga op pad en ontdek (op)nieuw Amsterdam.

Hier vind je het complete overzicht van architectuur - stadswandelingen, fietstochten en vaartochten in Amsterdam!

LEA werkt (voornamelijk) met besloten privégroepen, ook als klein groepje kun je al een programma aanvragen voor je eigen gewenste vertrektijd op alle dagen van de week. Op de website staat per programma wat de minimale groepsexcursieprijs is.