Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Stadsdelen schaaktoernooi Amsterdam Chess Open

Het Stadsdelentoernooi is een spannende schaakwedstrijd tussen de 8 stadsdelen van Amsterdam! Elk team, bestaande uit 30 getalenteerde schakers onder leiding van een Stadsdeelcaptain, strijdt om de titel. Dit evenement vindt plaats op donderdag 31 oktober 2024 op de bruisende Business Campus van de Hogeschool in het Stadsdeel Zuidoost. Mis deze unieke kans niet om de beste schakers van Amsterdam in actie te zien en deel uit te maken van een geweldig schaakfeest!

Amsterdam 750

Stadsdelen schaaktoernooi Amsterdam Chess Open

Data
do 31 okt10:00 - 21:00
Locatie
Corry Tendeloohuis (Business Campus HvA)
Fraijlemaborg 133
1102 CV Amsterdam
Volg ons

Het Stadsdelentoernooi

Het Stadsdelentoernooi gaat tussen de stadsdelen Nieuw West, West, Noord, Centrum, Oost, Zuid, Zuidoost en stadsgebied Weesp en is volgens het Double elimination-format. Dit is een knockout-toernooivorm waarbij het verliezende team altijd een herkansing heeft. Het speeltempo per ronde is 10 minuten plus 5 seconden increment1 en er zullen zes ronden zijn, voordat de winnaar bekend is.

Programma

De opening is om 11.00 uur en om 16.00 uur is de prijsuitreiking. De hoofdprijs is een openbare schaaktafel ter waarde van € 3.500, te plaatsen op een plek naar keuze in het betreffende stadsdeel (in afstemming met het stadsdeel). Op deze schaaktafel zullen de namen van de winnende teamleden worden gegraveerd.

Wie doen er mee?

Bij het Stadsdelentoernooi zullen 32 deelnemers per stadsdeel deelnemen. Een team zal een afspiegeling zijn van verschillende leeftijdsgroepen én om de diversiteit te waarborgen zijn er eisen gesteld aan de samenstelling.

Er zijn zes groepen op basis van leeftijd: Onderbouw en bovenbouw (basisschool), voortgezet onderwijs, studenten (MBO, HBO en WO), senioren (tot 55 jaar) en veteranen (vanaf 55 jaar).

Daarnaast zitten in elk team minimaal vier personen met een migratieachtergrond, vier dak- en thuislozen en vier vrouwen, en maximaal 10 clubschakers. In totaal zullen er dus 256 schakers mee doen (acht stadsdelen). De verhoudingen kunnen nog wat verschuiven, maar zullen voor alle Stadsdeelteams gelijk zijn.

Onderdeel van

Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, en dat vieren we een jaar lang. Op 27 oktober 2024 start een jubileumjaar vol activiteiten voor alle Amsterdammers. Van kleine buurtactiviteiten tot aan grote culturele evenementen.

Meer informatie
Amsterdam 750

Stadsdelen schaaktoernooi Amsterdam Chess Open

Data
do 31 okt10:00 - 21:00
Locatie
Corry Tendeloohuis (Business Campus HvA)
Fraijlemaborg 133
1102 CV Amsterdam
Volg ons