Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Prinsengrachtconcert

In 2024 keert het Prinsengrachtconcert voor een 42e editie terug naar de stad. Een van de jaarlijkse hoogtepunten in de Amsterdamse zomer is het Prinsengrachtconcert, een spectaculaire klassieke muziekshow op het water voor de deur van hotel Pulitzer Amsterdam. Tijdens het Prinsengrachtconcert kunnen duizenden mensen in bootjes en op de kade aan de voet van de Westertoren volop genieten van prachtige muziek.

Prinsengrachtconcert

Data
za 24 aug21:00 - 23:00
Locatie
Pulitzer Amsterdam
Prinsengracht 315-331
1016 GZ Amsterdam
Toon in Google Maps
Contact

Klassieke grootheden op de Amsterdamse Prinsengracht

Tijdens de laatste editie viel er voldoende te genieten van de verbindende kracht en schoonheid van muziek, niet vanuit een bootje op het water, maar vanuit de binnentuin van het Pulitzer Amsterdam.

Dit jaar is alles weer op het water. In de middag verzorgen jonge talenten met pop-artiesten het Kinderprinsengrachtconcert. ’s Avonds schittert de Frans-Duitse cellist Nicolas Altstaedt als hoofdgast van dit jubileumconcert. Wie het podium met Nicolas Altstaedt zullen delen wordt bekend gemaakt zodra het programma helemaal af is.

Wil je meer weten over het concert en welke gasten er gaan optreden, dat lees je te zijner tijd op de website van het Prinsengrachtconcert.

Luisteren in je eigen boot

Het is mogelijk om met de boot het concert te bezoeken. Meld je hiervoor aan in verband met beperkte ruimte. Voor boten kent de organisatie de toegangsbewijzen toe na de sluitingsdatum van de aanmelding. Hierna word je per mail geïnformeerd of je een toegangskaart voor jouw boot ontvangt. Het is dus niet vanzelfsprekend dat je na de registratie een toegangskaart krijgt. Wil je meer weten en aanmelden dat kan via de link.

Prinsengrachtconcert

Data
za 24 aug21:00 - 23:00
Locatie
Pulitzer Amsterdam
Prinsengracht 315-331
1016 GZ Amsterdam
Toon in Google Maps
Contact