Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Queer & Pride Amsterdam

De jaarlijkse Pride in Amsterdam is sinds 2014 een succesvol terugkerend evenement, georganiseerd door Stichting Pride Amsterdam. Om aan de wensen en verwachtingen van de vele – soms nieuwe – doelgroepen te voldoen, is er nog meer aandacht nodig om iedereen welkom te heten. Daarom organiseert dit jaar Queer Amsterdam het programma van 22 t/m 28 juli, en doet Stichting Pride Amsterdam de programmering 1 t/m 6 augustus. Het overkoepelende programma voor de 2 weken heet Queer & Pride Amsterdam.

Queer & Pride Amsterdam

De boodschap achter Pride Amsterdam

Queer & Pride Amsterdam, voorheen bekend als Pride Amsterdam, is een van de grootste evenementen in Europa en is een festival om de vrijheid te vieren om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt.

De afgelopen 26 jaar stonden in het teken van seksuele geaardheid en de strijd om af te wijken van heteronormativiteit. Verandering is op zijn plaats, maar de reis is niet gemakkelijk. Elk jaar daagt Queer & Pride Amsterdam zichzelf uit met nieuwe thema's. Het kan per land of cultuur verschillen wat typisch als mannelijk of vrouwelijk wordt beschouwd. Beroepen die vroeger typisch mannelijk waren, worden nu soms als vrouwelijk gezien en andersom. Lees meer over de belangrijke boodschap achter Pride Amsterdam.

Goed gevulde Pride agenda

Queer & Pride Amsterdam heeft dit jaar weer een goed gevulde agenda. Naast de verschillende feesten zijn er ook filmvertoningen, sportwedstrijden, tentoonstellingen, debatten en de kers op de figuurlijke taart The Canal Parade, - op de laatste zaterdag van Pride Amsterdam. De Pride kalender bestaat uit meer dan 300 evenementen, bekijk de website voor de laatste informatie.

Uitgelichte evenementen

Ook in 2023 maakt Queer & Pride Amsterdam zich op voor de wereldberoemde Canal Parade, waarbij boten vanaf het Oosterdok, via de Nieuwe Herengracht, Amstel en Prinsengracht naar het Westerdok varen voor een uniek spektakel.

Net als in voorgaande jaren ontbreek de Pride Walk niet in 2023. Dit is een jaarlijkse demonstratie voor gelijke rechten voor de wereldwijde regenbooggemeenschap. Meer weten over de Pride Walk, check deze link.

Kijk op de website van Amsterdam Pride voor het complete programmaoverzicht in de stad.

Queer & Pride Amsterdam