Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Cultureel Centrum Onder de Linden

Stichting Cultureel Centrum Onder de Linden is hèt Cultureel Centrum van Middenbeemster. Het centrum leent zicht uitermate geschikt voor bijvoorbeeld cabaretprogramma's, koffieconcerten, kindervoorstellingen en exposities. Het culturele seizoen loopt van september tot mei. In deze periode is er elk weekend een culturele activiteit te bezoeken.

Vestzaktheater in een monumentaal pandje

Beemster heeft sinds begin 1990 een eigen vestzaktheater. Het staat op een van de marktpleinen rond het centrale kruispunt van de Rijper- en de Middenweg in Middenbeemster. Het monumentale pandje, aanvankelijk als school gebouwd, werd later respectievelijk bibliotheek, gymzaal en brandweerkazerne.

Toen de Vrijwillige Brandweer Beemster in 1988 een nieuw gebouw betrok, kon de wens worden gerealiseerd om op deze plek kunst en cultuur te laten opbloeien. Het initiatief ging uit van een enthousiaste groep vrijwilligers. De opzet bleek succesvol.

Nog steeds wordt het gebouw beheerd en gerund door vrijwilligers en voor tal van doeleinden gebruikt: cabaret- en kleinkunstvoorstellingen, concerten, jeugdtheater, cursussen, exposities, vergaderingen en andere bijeenkomsten. Het onderdeel theater heeft inmiddels ook nationale bekendheid. Veel bekende cabaratiers, maar ook aanstormende talenten vinden Onder de Linden een uitstekende plek om voorstellingen te geven.

Onder de Linden kan worden gehuurd voor verenigingsactiviteiten zoals vergaderingen, (informatie)bijeenkomsten. Bel of mail voor meer informatie.