Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Studio/K

Een bioscoop, café-restaurant, cultureel podium en club, en het liefst alle vier tegelijk. Dat is Studio/K. Zo’n vijftig fanatieke studenten zetten in een oude ambachtsschool aan het Timorplein iedere dag het grootste overdekte mini-festival van Amsterdam neer. Van films opzetten tot biertjes tappen en van inkoop tot begrotingen maken; bij Studio/K wordt alles gedaan door studenten!

Studio/K

Locatie
Studio/K
Timorplein 62
1094 CC Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons

Brede programmering met smaak

En wat we doen, doen we met smaak. In de bioscoop kiezen we voor een balans tussen de betere publieksfilm en meer bekende art-house films. In een gezellige huiskamersfeer, met je bordje op schoot een film kijken mag bij ons altijd. Vaak organiseren we speciale filmavonden: bijvoorbeeld rond onze favoriete klassiekers, een première of gewoon omdat we een film goed vinden.

Smaak vind je bij uitstek terug in ons restaurant. Ieder seizoen serveren we nieuwe bijzondere gerechten, als het even kan met biologische en duurzame ingrediënten. Ook naar de film? Met ons arrangement ben je de hele avond zoet. 

Non-profit culturele organisatie

Studio/K is een bioscoop, café en restaurant in Amsterdam Oost. Zo’n vijftig enthousiaste studenten steken dagelijks hun handen uit de mouwen om met z’n allen dit bedrijf te runnen. Studio/K is een non-profit culturele organisatie, opgericht in 2007 en is een initiatief van Stichting Kriterion. 

Alle studenten die bij Studio/K werken krijgen tijdens hun studietijd de unieke mogelijkheid om een eigen bedrijf te runnen waarbij ze veel verantwoordelijkheid krijgen en beslissingen maken over de bedrijfsvoering. Hierdoor kan iedereen zich ontwikkelen tot datgene wat niet in de studieboeken staat. 

Aanstormend talent krijgt hier een podium, en wie op z’n tijd behoefte heeft aan een spelletjesavond of een pubquiz zit ook goed. Verder staat de vrijdagavond meerdere keren per maand in het teken van een gratis feest in ons café. Ook in de club proberen we altijd iets bijzonders te doen. De ene avond laten we een artiest een eigen programma cureren, de andere avond hebben we een bekende organisatie over de vloer of pakken we zelf groots uit. Wil je meer weten kijk op de website.

Studio/K

Locatie
Studio/K
Timorplein 62
1094 CC Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons