Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Studio/K

Een bioscoop, café-restaurant en cultureel podium, en het liefst alle drie tegelijk. Dat is Studio/K. In de oude ambachtsschool aan het Timorplein zetten zo’n vijftig fanatieke studenten zich elke dag in voor het bedrijf. Zo beginnen velen in de horeca en groeien ze uiteindelijk uit tot bijvoorbeeld filmprogrammeur, grafisch vormgever of financieel penningmeester

Meer dan een bioscoop

Studio/K is een bioscoop, café en restaurant in Amsterdam Oost. Zo’n vijftig enthousiaste studenten steken dagelijks hun handen uit de mouwen om met z’n allen dit bedrijf te runnen. Studio/K is een non-profit culturele organisatie, opgericht in 2007 en is een initiatief van Stichting Kriterion. Alle studenten die bij Studio/K werken krijgen tijdens hun studietijd de unieke mogelijkheid om een eigen bedrijf te runnen waarbij ze veel verantwoordelijkheid krijgen en beslissingen maken over de bedrijfsvoering. Hierdoor kan iedereen zich ontwikkelen tot datgene wat niet in de studieboeken staat.

Films en diners

In de keuken staan ook elke dag studenten achter het fornuis om de lekkerste gerechten te bereiden. Seizoensgebonden en biologische producten staan bij hier centraal. Het menu houden we altijd gevarieerd, naast vis en vlees hebben we ook vegetarische en veganistische gerechten. Ook naar de film? Met ons film en diner arrangement van 24 euro ben je de hele avond zoet.

Van bekroonde speelfilms en inspirerende documentaires tot speciale programmering, waar de meest obscure parels en vergeten klassiekers aan bod komen binnen een maandelijks wisselend thema. De programmering laat je ontsnappen aan de realiteit en neemt je mee naar de verbeelding, waar je na de film nog even in kan blijven hangen.

Café met livemuziek

Bijkomen van de films of ontsnappen aan de dagelijkse sleur kan in het café, waar regelmatig verschillende muzikanten optreden. Elke laatste woensdag van de maand vindt Jazz in /K plaats waar vaak internationale jazzartiesten te zien zijn. Daarnaast bieden we podium aan upcoming artiesten en muziek collectieven. Ook cultureel-maatschappelijke organisaties krijgen bij ons de ruimte om belangrijke onderwerpen bespreekbaar te maken, bijvoorbeeld door lezingen en discussies, maar ook met spoken word of stand-up comedy.