Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Pathé City

Pathé zorgt er inmiddels al jaren voor dat naar de bioscoop gaan een beleving is geworden. Voor jong en oud. Of het nu een avondje uit is met je partner, een doordeweeks bezoek met vrienden of op zondagochtend met de familie. In de bioscoop vind je ontspanning, inspiratie, ontsnapping en puur plezier. Het maakt van een gewone dag een bijzondere dag.

Nederlandse Bioscoopketen

City Theater was een Nederlandse bioscoopketen. In 1923 werd in Den Haag het eerste City Theater geopend. De NV Maatschappij tot Exploitatie van het City Theater opende vervolgens in 1929, eveneens in Den Haag, het Flora Theater en in 1930 het Odeon Theater. In 1933 opende het Lumière Theater in Rotterdam zijn deuren. 

Alle zalen van de 85 jaar oude City bioscoop aan het Amsterdamse Leidseplein hebben een complete make-over gekregen. De zalen zijn voorzien van luxe één- en tweepersoons fauteuils met een dubbele armleuning voor extra ruimte en een handig tafeltje voor het eten en drinken. Hierdoor heeft het hele theater een nog luxere uitstraling gekregen. 

Tevens is de verlichting in de zalen aangepakt. Door een speels kleurgebruik van de stoelen sluiten foyers en zalen naadloos op elkaar aan, waardoor bezoekers samen met hun familie en vrienden nog meer van een ultieme luxe bioscoopervaring kunnen genieten. 

Toegankelijkheid

Bekijk hoe Pathé City een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt.

Meer informatie