Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Kriterion

Bioscoop Kriterion bestaat sinds 1945 en wordt gerund door studenten. Het is ook een studentenvereniging en een café. Programmering van zowel de betere Hollywoodfilms als vooruitstrevende arthousefilms. Regelmatig vinden in Kriterion festivals en bijzondere filmvertoningen plaats, en elke week zijn er een moderne klassieker en een sneak preview.

Kriterion: filmtheater en café

Een avondje naar de film is vaak meer dan alleen een filmpje kijken: het is ook mensen ontmoeten, wat drinken, pinda’s eten en eindeloos ouwehoeren over wat je gaat zien of net hebt gezien. Kriterion is daarom naast een filmtheater ook een café, en biedt hier met haar foyer alle ruimte voor.

Daarbij kun je bij ons niet alleen voor of na de voorstellingen wat drinken, maar mag je je drankjes ook gewoon mee de zalen in nemen. Daarnaast vinden er regelmatig feestjes en andere speciale evenementen zoals optredens en exposities plaats, bijvoorbeeld ter ere van een film die bij ons in première is gegaan.

Foyer

Ook wanneer je niet naar de film gaat staat onze foyer voor je open. Het is het hart van Kriterion, waar studenten studeren, buurtbewoners buurten en feestvierders hun feestje houden.

Hierdoor is er altijd een mix van verschillende mensen aanwezig, wat zorgt voor een prettige en dynamische sfeer.