Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Getty Images

Over Amsterdam Trade & Innovate

Amsterdam Trade & Innovate ondersteunt bedrijven uit de Metropoolregio Amsterdam bij internationaliseren. Onze focus ligt daarbij op innovatieve oplossingen voor stedelijke en maatschappelijke uitdagingen.

Youri Goudswaard
Programma Manager
Amsterdam Trade & Innovate
amsterdam inbusiness
Neem contact met mij op

Amsterdam Trade & Innovate: een internationale aanpak

Door als ondernemer de wereldmarkt op te gaan met jouw dienst of product creëer je schaalgrootte, spreid je risico’s en versnel je innovatie. Op die manier kun je impact creëren voor voor een slimme, gezonde, energie-neutrale en circulaire stadssamenleving ondersteund door een solide business model. 

Amsterdam staat wereldwijd bekend als een creatieve, innovatieve- en duurzame regio met een sterk internationaal netwerk. Wij gaan graag het gesprek aan hoe we jouw bedrijf kunnen helpen met je international groeiambities.

Amsterdam Trade & Innovate maakt deel uit van Economische Zaken Amsterdam en behoort tot een netwerk van overheidsorganisaties die groei bevorderen in de belangrijkste economische regio’s van Nederland. Ons focusgebied is de Metropoolregio Amsterdam.

Wat kan Amsterdam Trade & Innovate doen voor ondernemers?

Netwerken. Weten hoe, en met wie je zakendoet in het buitenland is ontzettend belangrijk. We introduceren je bij waardevolle nationale en internationale kennis- en handelsnetwerken, potentiële business partners, kennisinstellingen, clusterorganisaties en overheden in de regio en in binnen- en buitenland.

Economische missies en beursdeelname. We organiseren handels- en innovatie missies naar doelmarkten. We bieden een platform aan voor beursdeelname in het buitenland. Het organiseren van deze economische missies doen we zelfstandig of in samenwerking met de RVO of andere TINL partners.

Acceleratie programma's en internationalisering events. Voor MKB-bedrijven in de Metropoolregio Amsterdam organiseren we internationalisering events en export en acceleratie programma's.

Market intelligence. Voor doelmarkten kunnen we specifieke marktinformatie aanleveren. In onze database hebben we potentiële partnerbedrijven verzameld naar groeipotentie en strategische focus (in binnen- en buitenland). We stellen per sector globale kansen rapporten op en gidsen je door het oerwoud van lokale wet- en regelgeving. Ook kennen we de kortste weg naar financierings- en subsidiemogelijkheden.

Clustervorming. Als individueel bedrijf is het vaak lastig en tijdrovend om succesvol een nieuwe markt te betreden. Als onderdeel van een cluster kan je vaak meer impact maken en gebruik maken van elkaars expertise. We faciliteren in het vormen en verbinden van bestaande of nieuwe clusters van bedrijven.

Vraaggestuurd werken. We gaan uit van wat je als ondernemer nodig hebt. We geloven in co-creatie. Alleen door bundeling van uw ondernemerszin met onze know how behalen we een optimaal resultaat. Wij komen graag bij je langs om je ambitie op het gebied van internationalisering te bespreken en inventariseren waar we je het beste mee kunnen ondersteunen.

Onze focus

De stedelijke omgeving is het decor van grote maatschappelijke, ecologische en technologische uitdagingen die vragen om toekomstbestendige oplossingen. Om succesvol te zijn op de wereldmarkt van innovaties voor de leefbare stad ligt onze focus op de volgende thema’s:

  • Slimme en groene mobiliteit 
  • Voedseltransitie
  • Energietransitie
  • Duurzame mode
  • Duurzame en circulaire bouw
  • Smart Health
  • Technology for good
Youri Goudswaard
Programma Manager
Amsterdam Trade & Innovate
amsterdam inbusiness
Neem contact met mij op