Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Teylers Museum in zomerse sferen tijdens Vier de zomer in Teylers.
Afbeelding van Stephanie Driessen

5 redenen om Teylers Museum te bezoeken

De hele zomer is er in het Teylers Museum een festival tussen de kunstwerken, dus dit is hét moment om een bezoekje te brengen. Eigenlijk al overtuigend genoeg, maar toch zijn er nog 5 andere redenen om direct je ticket te boeken.

In samenwerking met Teylers Museum

Geniet van zomerse een museum in zomerse sferen

Teylers Museum in zomerse sferen tijdens Vier de zomer in Teylers.
Afbeelding van Stephanie Driessen

Voor het tweede jaar op rij organiseert Teylers Museum Vier de zomer in Teylers. Het programma zit weer vol met activiteiten die niet alleen leuk zijn, maar ook leerzaam. Teken bijvoorbeeld fossielen en instrumenten, bekijk een demonstratie van dé elektriseermachine, volg tours door de bibliotheek en de Sterrenwacht, en geniet van dansoptredens, spoken word en livemuziek. Daarbovenop heeft Vier de zomer in Teylers ook nog eens alles wat elk ander festival ook heeft: lekker eten en drinken.

Dwaal rond door het oudste museum van Nederland

Afbeelding van Kees Hageman

Teylers Museum is het oudste museum van Nederland. Het museum is vernoemd naar Pieter Teyler van der Hulst (1702-1778). Teyler was een rijke Haarlemmer. Met zijn geld werd er na zijn dood een ‘boek- en kunstkamer’ gebouwd achter zijn huis. Mensen konden dit ultramoderne laboratorium bezoeken om zich te verwonderen aan de nieuwste uitvindingen, boeken en kunst. En dat kan nu nog steeds! De ovale hal is namelijk nog helemaal hetzelfde als vroeger. Met recht de parel van het Teylers Museum.

Ontdek de geheimen van het museum tijdens een Topstukkentour

Afbeelding van Teylers museum Haarlem

Als onderdeel van Vier de zomer in Teylers kun je in 30 minuten het hele museum ontdekken. Deze Topstukkentour neemt je mee langs de hoogtepunten van elke kamer. Hoe is de top van de Mont Blanc in het Teylers beland? Hoe keken 19e-eeuwse wetenschappers naar fossielen? Wat is het verhaal achter de 2 landschappen in de Eerste Schilderijenzaal? Je ontdekt het allemaal.

Kijk naar optredens op de binnenplaats van het Pieter Teylers Huis

In Pieter Teylers Huis komt de filosofie van Pieter Teyler helemaal tot leven: hij geloofde sterk in het feit dat elk mens het recht heeft om te streven naar vrijheid en geluk. Zo wordt de wereld namelijk een betere plek voor iedereen. Tijdens de zomer kun je op vrijdagmiddagen genieten van dans, muziek en/of spoken word op de binnenplaats van het huis.

Stap in de wereld van verwondering

Afbeelding van Teylers Museum

Vier de zomer in Teylers is zowel feestelijk als leerzaam. ‘Dit past uitstekend in het DNA van het Teylers Museum’, zegt Marc de Beyer, directeur van het museum. ‘Het museum blijft zich ontwikkelen door de menselijke nieuwsgierigheid om de wereld om ons heen beter te begrijpen. Door de verhalen te vertellen achter de collecties op een onderzoekende manier te vertellen, stimuleren wij nieuwsgierigheid en moedigen we mensen aan om na te denken. Precies zoals Pieter Teyler het ooit had bedoeld.’

Bezoek de website teylersmuseum.nl voor het hele programma

8 juli t/m 3 september | Vier de zomer in Teylers | Teylers Museum