Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Johan Persson

5 redenen om Les Misérables te bezoeken

Na maar liefst 14 jaar is het eindelijk zover, Les Misérables komt voor de 3e keer terug naar Nederland en het belooft meeslepender te zijn dan ooit tevoren. Waarom je deze populaire musical niet mag missen? Wij geven je 5 redenen. 

In samenwerking met Carré

Het raakt de diepste emoties

Credit: Johan Persson
Afbeelding van Johan Persson

Les Misérables neemt je mee naar het 19e-eeuwse Frankrijk, een tijd van grote maatschappelijke ongelijkheid en politieke onrust. Het hartverscheurende verhaal volgt Jean Valjean, een voormalige gevangene die op zoek is naar verlossing, terwijl hij tegelijkertijd de strijd aangaat met de inspecteur Javert. In deze turbulente periode komen verschillende personages samen, zoals de tragische Fantine, de moedige revolutionairen en de liefdevolle Cosette. Les Misérables raakt de diepste emoties door thema's als liefde, opoffering, gerechtigheid en hoop naar voren te brengen. De muziek, die kenmerkend is voor deze musical, versterkt de emotionele impact van het verhaal en laat het publiek volledig opgaan in de beleving. 

Indrukwekkende cast 

De musical bevat een sterrencast met onder anderen Milan van Waardenburg (Jean Valjean), Freek Bartels (Javert) en Vajèn van den Bosch (Eponine). En alsof dat nog niet genoeg is zal musicalster René van Kooten wekelijks te bewonderen zijn in de rol van Jean Valjean, een rol die hij eerder vertolkte in de vorige editie. 

De Beste Grote Musical van 2023

Afbeelding van Johan Persson

Met maar liefst 6 prijzen werd Les Misérables bekroond tot de absolute winnaar tijdens het Musical Awards Gala 2023. De Beste mannelijke hoofdrol (Freek Bartels), Beste regie (Laurence Connor en James Powell), Beste decorontwerp (Matt Kinley), Beste lichtonwerp (Paule Constable) en Beste grote musical. Ook werd de musical beloond met de Vriendenloterij Publieksprijs. 

Extra groot decor 

De legendarische klassieker zal 7 weken schitteren in Carré. ‘We zijn trots om na 30 jaar een geheel nieuwe versie te mogen presenteren,’ vertelt Madeleine van der Zwaan, directeur Koninklijk Theater Carré. ‘Speciaal voor Carré wordt er een extra groot decor gebouwd waardoor de beleving van het verhaal hier nog beter tot zijn recht komt.’  

Recensies 

Afbeelding van Johan Persson

De musical krijgt van alle kanten lovende recensies. Zo geeft De Telegraaf 5 sterren en zegt: ‘De voorstelling is groots, bombastisch en best een lange zit, maar voor de musicalliefhebber dit seizoen een absolute must-see.’ De Trouw is positief over Milan van Waardenburg als Jean Valjean: ‘Wie twijfels had of een 29-jarige geloofwaardig een getergde gevangene kan spelen… Van Waardenburg kan het. Een enorme prestatie.’ Ook Musicalweb is enthousiast en beschrijft de vernieuwde versie als ‘jonger, rauwer en weet je in het hart te raken.’   

Les Misérables | 5 juli t/m 20 augustus | Koninklijk Theater Carré