Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

De beste foodtrucks

Vergeet de standaard kebab en hotdogs: bij deze foodtrucks kun je terecht voor originele, lekkere en vaak ook nog eens gezonde snacks en bites.

Dumplings

People standing outside the Dumplings snack bar waiting for some delicious duck pancakes
Afbeelding van Alex Cheuk

Dumplings is inmiddels niet meer zo verborgen en is zeker het minimaal 10 minuten in de rij wachten waard. Een aanrader zijn de Peking crêpes. Je eet de pannenkoekjes met Pekingeend of spek, samen met ei, kroepoek, sojasaus, sesam, oestersaus en koriander. Een bijzondere combinatie, maar erg de moeite waard. Er is ook een vegetarische variant waar je iedere vinger voor aflikt. Kortom: smaakvol en betaalbaar, alles wat een goede lunch of snack moet zijn.

Dumplings | Nassauplein 60

Bunsbar

Bao Buns zijn populairder dan ooit, het lijkt wel alsof elk restaurant in Amsterdam de gestoomde broodjes op de menukaart heeft staan. Maar stiekem zijn de buns uit het vuistje het allerlekkerst, en dat doe je het beste bij de bunsbar op de Albert Cuyp. Voor een zachte prijs haal je hier een stevige lunch, groot tussendoortje of klein voorgerecht. Aanrader zijn de vegan buns met pulled 'Indo jackfruit en seitan'. Beetje spicy, licht zuurtje en zacht van buiten, krokant van binnen.

Bunsbar | Albert Cuypstraat 268

Baked by Salvo

Iedere zaterdag vind je op de markt in de tuin van de Hermitage Baked by Salvo. Salvo haalt traditionele recepten, vergeten desserts en onverwachte smaken uit Italië naar Amsterdam, zoals de ‘Maritozzo’. Dit is een brioche met een friszoete smaak van citroen en sinaasappel, goed gevuld met verse slagroom. Makkelijk eten is anders, maar het knoeien is het zeker waard.

Baked by Salvo | Amstel 51

Mr Blou I Love You

Voormalig Michelin-chef Faycal Souid opende in 2017 de gezonde en heerlijke streetfood kiosk Mr Blou I Love You, vanuit de overtuiging dat goed eten voor iedereen beschikbaar moet zijn. Verwacht hier biologisch eten, waaronder koffie van LOT61 met een sneetje bananenbrood, smoothies in allerlei smaken, en heerlijke wraps met misschien wel de beste falafel van Amsterdam. Die overigens érg lekker zijn met kokoswater uit een verse kokosnoot.

Mr Blou I Love You | Elandsgracht 150

Midyeci Tufan

Favoriet van veel Amsterdammers: Mideyeci Tufan met als letterlijke vertaling: mosseloverstroming. In Istanboel vind je op elke hoek van de straat gevulde mosselen, maar in Amsterdam is dat nog tamelijk schaars. Gelukkig kunnen mosselliefhebbers ze in Osdorp vinden. Vleesliefhebber? Dan ben je hier op het juiste adres voor kokoreç: een grilgerecht van de ingewanden van een geit of een lam. Erg smakelijk klinkt het niet, maar smaakvol is het zeker. 

Midyeci Tufan | Osdorper Ban 156