Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Van top tot teen ontspannen bij House of Rituals

De tijd nemen om goed tot rust te komen lijkt soms onmogelijk in de hectiek van het dagelijks leven. Bij House of Rituals geef je jouw lichaam en geest hun welverdiende ontspanning. Bij binnenkomst vergeet je al je zorgen en bij vertrek ga je als herboren de week tegemoet. Zo haal je het beste uit je bezoek bij House of Rituals.

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.

Spa aan het Spui

Afbeelding van Merel Leerdam | The Fully Bookers

Achter de deuren van het historische en monumentale pand aan het Spui schuilt een oase van rust: House of Rituals. Je bent er vast al eens langsgelopen of binnen geweest, wellicht tijdens een dagje winkelen in de Kalverstraat of fietsend over het Spui. Maar heb je het ook ervaren? Op de begane grond en op de eerste verdieping vind je een uitgebreid aanbod aan Rituals-producten, maar neem nog eens een roltrap omhoog – daar ontdek je 2 verdiepingen vol ultieme ontspanning.

Gedachten op nul

Écht ontspannen doe je naast fysiek ook mentaal en daarvoor ben je op de bovenste verdieping van het pand aan het juiste adres. In de Mind Oasis kun je helemaal tot rust komen en je geest en lichaam opladen. Met technologie worden eeuwenoude meditatietechnieken, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, voor iedereen toegankelijk gemaakt. Het enige wat je zelf hoeft te doen is plaatsnemen en ontspannen. Kies voor een Brain Massage op de comfortabele zero gravity chair in een cocon. Tijdens deze sessie word je begeleid naar een diepe meditatie waarbij je mentaal én fysiek helemaal tot rust komt. Behoefte aan andere vormen van meditatie? In de Breathing Bubble doe je een korte ademhalingssessie voor stressverlichting en in de Mind Studio word je uitgedaagd om je gedachten écht helemaal op nul te zetten. Deze behandelingen helpen om in korte tijd tot rust te komen, dus een druk schema is vanaf nu geen excuus meer.

Massages en meer

Bij House of Rituals is aan elke behoefte gedacht. Bij de Mind Oasis kies je voor een Hydro Massage waar je op een warm waterbed in 20 minuten een volledige massage ontvangt. De intensiteit van de waterstralen, geur, geluid en licht kun je allemaal zelf instellen en aanpassen. Het fijne is dat je hier gewoon op plaatsneemt, met kleding en al. Ideaal voor een spontaan bezoek. Neem je toch liever de tijd en wil je van top tot teen onder handen genomen worden, dan ga je een verdieping lager langs bij de Body Spa. Kies bijvoorbeeld voor de Foam Massage, waar je volledig met schuim wordt bedekt en gemasseerd, of ga voor een gezichtsbehandeling, manicure en/of pedicure. Neem ook vooral iemand mee, want al deze behandelingen kunnen in duo’s geboekt worden.

De Rituals-ervaring thuis

Tijdens je bezoek worden je zintuigen constant verrast door kleuren en geuren. Een ervaring die je natuurlijk graag meeneemt naar huis. In de flagship store vind je de bekende Rituals-producten, aangevuld met exclusieve collecties vol kimono’s, sieraden, beddengoed en nog veel meer. Mooie cadeaus om weg te geven, of om gewoon zelf te houden – het is immers jouw verwendag.

Rustig bijkomen

Ben je helemaal ontspannen en uitgewinkeld? Op de begane grond zit, naast de shop, ook Restobar Rouhi. De menukaart is geïnspireerd op smaken uit het Midden-Oosten en Azië. Eet wat, drink wat, en dan, na een tijdje, stap je als herboren weer de stad in.

Alle behandelingen kun je zelf ervaren bij House of Rituals. Bekijk het volledige aanbod hier.

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.