Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Samuel van Leeuwen

Dit is waarom je het Aardbewoners Festival niet wil missen

Inspiratie om de aarde straks leefbaar door te geven aan toekomstige generaties, dat is wat je krijgt tijdens het Aardbewoners Festival van ARTIS. 2 weekenden lang is er van alles te beleven voor jong en oud om de verbinding met alle aardbewoners op te zoeken. Verwacht workshops, muziek, plantaardig eten en nog veel meer. Dit zijn onze favoriete activiteiten die je niet wil missen!

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.

In samenwerking met ARTIS

Wat kun je verwachten tijdens Aardbewoners Festival?

Afbeelding van Samuel van Leeuwen

Dit jaar organiseert ARTIS de allereerste editie van Aardbewoners Festival, waar alles in het teken staat van ontdekken, ervaren en doen. En dat met een wel heel bijzonder programma. Verwacht onder meer gesprekken met André Kuipers en Diederik Gommers, liveoptredens van Kiki Schippers en Martijn Koning, sterrendiners van Emile van der Staak en Freddy Tratlehner en nog veel meer.

Steek de handen uit de mouwen

Voor de jongste aardbewoners begint het avontuur al bij de entree. Hier halen ze een zoek-en-doeplaat op om mee op ontdekkingstocht door het park te gaan. Er zijn creatieve workshops voor jong en oud, zoals een insectenhotel bouwen, een eigen aardbewonerskunstwerk knutselen en supergezonde spirulinashake (een blauw-groen algje vol eiwitten) brouwen (en drinken). Zo kan de hele familie de groene handen uit de mouwen steken.

Even ontsnappen van deze planeet

Astronaut André Kuipers vertelt vanuit eigen ervaring hoe bijzonder het is om de ruimte in te gaan. Op het Artisplein kun je jezelf lanceren in de SpaceBuzz om de aarde vanuit de ruimte te ervaren. Na je ruimtereis kun je meedenken over hoe we een leefbare toekomst kunnen creëren voor alle aardbewoners.

Maak indruk op je date

Wie zin heeft in een avond lekker eten, kan op het Artisplein aanschuiven bij sterrenchef Emile van der Staak en kookfanaat Freddy Tratlehner van de Jeugd van Tegenwoordig, voor een plantaardig diner van de toekomst. De chefs zijn geïnspireerd door alles wat groeit en bloeit in ARTIS en creëren een bijzonder 4-gangenmenu om je vingers bij af te likken.

Stop bij het muziekprieeltje

Performance of musician / saxophonist Benjamin Herman during Artis Zoomeravonden
Afbeelding van Bas Losekoot

In het muziekprieel in ARTIS vinden verschillende muziek- en theateroptredens plaats. Zo laat Avi de bijzondere klanken van het Indiase snaarinstrument Sarod horen, nemen performend schrijver INDENAAMVAN en artiest Ben Forte je mee op een zoektocht naar alles wat dit leven zo mooi maakt en laat Martijn Koning je lachen tijdens zijn nieuwe voorstelling Overkill.

Tip van ARTIS

Programmamaker Tomás van Gorp kijkt zelf vooral uit naar Avondklanken: lezingen door toekomstdenkers over hoe we kunnen samenwerken aan een gezonde aarde. Zijn aanrader: de woensdagavond over 'symbiotisch bestaan'. Daar combineert schrijver Jeremy Lent oosterse wijsheden met moderne wetenschap, deelt acteur Waldemar Torenstra wat hij leerde van de oudste bevolkingsgroepen van Amerika en zoekt klimaatpsycholoog Evanne Nowak naar zingeving in tijden van klimaatcrisis. Lent: 'Alle sprekers kijken zo anders, elk op hun eigen manier hoopvol, naar de toekomst. Die afwisseling en combinatie maakt Aardbewoners zo interessant.'

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.