Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Afbeelding van Coffeefestival

Weekend Guide: 31 maart t/m 2 april

Het voorjaar komt maar langzaam op gang, gelukkig trekt de natuur trekt zich daar niets van aan. Je kunt namelijk nu al genieten van alle bloeiers in Amsterdam én in de Keukenhof in Lisse. Daarnaast kun je je laten verwarmen door Cubaanse muziek, of naar het Westerpark gaan voor de allerlekkerste koffie.

ETEN & DRINKEN

Amsterdam Coffee Festival

Een ‘bakkie doen’ is een zwaar understatement tijdens dit festival, want op het Westergasfabriekterrein maak je kennis met meer dan 100 soorten koffies. Je kunt in de Gashouder en het Transformatorhuis werkelijk overal koffiedrinken, meedoen aan proeverijen en workshops, muziek luisteren, culinaire ideeën opdoen, kennismaken met de grootste topbarista’s en genieten van streetfood.

Donderdag 30 maart t/m zaterdag 1 april | Klönneplein 1 | vanaf €5,50 | koop kaarten

UITGAAN

Cuban Latin Festival met Elito Revé y su Charangón

Afbeelding van Live in Europe

Tijdens het Cuban Latin Festival vindt er een Benefietconcert plaats voor Cuba, omdat de boycot en internationale crisis het eiland in een enorme armoede heeft gedompeld. Niemand minder dan Elito Revé y su Charangón (Cuba) komt optreden om zo zijn steun te betuigen aan deze actie. De gehele opbrengst van het concert van Elito Revé wordt geschonken aan een grote hulpactie voor Cuba.

Vrijdag 31 maart, 20:15 | De Koning, Isolatorweg 29 | vanaf €35,- | Koop je kaartje

Vincent op Vrijdag met Hiphophuis

Afbeelding van Vincent op Vrijdag

Vrijdag 31 maart is er een speciale editie van Vincent op Vrijdag, met onder andere muziek van dj Rob Manga, een exclusieve vertoning van de film Pariah en een dance battle tussen het Amsterdamse Ghetto Funk Collective en het Rotterdamse XGEN. Nog niet de link gelegd tussen Van Gogh en hiphop? Net als de kunst van Van Gogh heeft de hiphopcultuur kunnen groeien door het vertrouwen en de steun van een hechte gemeenschap. Een gemeenschap die altijd voor hiphop koos, net zoals de familie Van Gogh voor Vincent koos.

Vrijdag 31 maart, 19:00 – 23:00 | Van Gogh Museum | €10,- | Koop je kaartje

SHOPPEN

Rookie Amsterdam

Sinds 3 jaar bestaat de tweedehands kinderkledingwinkel Rookie op de Van der Pekstraat in Amsterdam-Noord. Sinds 1 maart 2023 is er een 2e vestiging geopend op het Purmerplein, ook in Noord. De verkoop gaat in consignatie; als er iets wordt verkocht, krijgt degene die de kleding heeft ingebracht 40% van de verkoopprijs. En de verkoopprijzen zijn ook nog eens schappelijk. Win-winsituatie! Dus breng of koop hier je kleding, allebei perfect in deze dure tijden. Naast kinderkleding en -schoenen verkopen ze er ook nieuwe originele cadeautjes.

Rookie Amsterdam | Van der Pekstraat 101H, Purmerplein 20A

ZIEN & DOEN

Keukenhof 

Trek je wandelschoenen maar aan want de Keukenhof is weer open. In het grootste lentepark ter wereld loop je langs verschillende tuinen, en vind je buiten en binnen in de diverse paviljoens een gevarieerde verzameling bollen en planten. Niet alleen tulpen, maar ook hyacinten, narcissen, orchideeën, rozen en andere bloemen geven kleur en geur aan het park.

Donderdag 23 maart t/m zondag 14 mei | Keukenhof, Lisse | volwassenen €19,-. Kinderen t/m 17 jaar €9,- | koop kaarten met datum en tijdslot

Tulpfestival 

Vrijwilligers, scholieren, bedrijven, winkeliers, hotels, musea en stadsdelen van Amsterdam planten in het najaar al bollen. Daardoor kan iedere Amsterdammer en stadsbezoeker in april genieten van de kleurige tulpen die het Amsterdamse straatbeeld opfleuren. Van Noord tot Zuidoost en van Oost tot Nieuw-West markeren bloeiende tulpen doorgaande routes. Initiatiefnemer van het Tulp Festival is tuinontwerper Saskia Albrecht. Het is haar ambitie de tulp weer in het Amsterdamse straatbeeld terug te brengen, met als motto ‘voor iedere Amsterdammer een tulp’. Lees ook Saskia haar favoriete plekken in de stad.

Zaterdag 1 t/m zondag 30 april | diverse locaties | gratis | meer informatie

Anne Rosenberg, Keep on dreaming - Foto-expositie over de absurde toestand van de huidige woningmarkt

In Amsterdam komen er jaarlijks ongeveer 7000 sociale huurwoningen vrij. Van al deze vrijkomende woningen gaan er weinig naar echt reguliere woningzoekenden die geen gebruik maken van voorrangsregelingen, labels of urgenties. In 2021 waren het maar 23 woningen. Vrienden van fotografe Rosenberg trekken daarom weg uit Amsterdam. Uit deze frustratie kwam ze op het idee voor de fotoserie Keep on dreaming. Vanuit haar persoonlijke gevoel van onmacht verbeeldt ze de absurditeit van de woningmarkt. Rosenberg heeft zichzelf en haar partner gefotografeerd in het enige betaalbare huis dat ze wisten te bemachtigen: een poppenhuis.

Dinsdag 21 maart t/m woensdag 26 april | OBA Javaplein | gratis entree