Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

10 feestjes in oktober die je niet mag missen

Wij wensen je vast prettige feestdagen. Feestdagen? Ja, want als je van uitgaan houdt, feest je waarschijnlijk het hardst in oktober. Halverwege de maand komt de crème de la crème van de dj-wereld de stad binnen rollen om op te treden tijdens ADE, en 2 weken later houdt heel Amsterdam zijn hart vast voor Halloween. Dat wordt genieten!

Christiaan de Wit
Schrijft over elektronische muziek voor bladen als Gonzo Circus, Resident Advisor, Tomorrowland Today, Vice en Time Out.

Doka Studio

Orpheu the Wizard Boiler Room x Dekmantel Festival DJ Set

Video thumbnail

Een avond dansen in de kelder van het Volkshotel, knikkend en groovend op de meest uiteenlopende en obscure tunes. Deze avond zie je dj Orpheu de Wizard, de vinyl verzamelaar die ooit samen met vrienden het inmiddels ter ziele gegane Red Light Radio oprichtte.

Hotclub de Franz

Een clubnacht die je meeneemt naar het Berlijn van 1920, een wereld waarin alles onrustig, kunstzinnig en hedonistisch was. Gastherr Franz laat je binnen in een simpele spijkerbroek, maar zodra je binnen bent in je nette outfit, is het fantastisch en word je uitgenodigd om zelf een artistieke bijdrage te leveren aan de avond.

Benny Rodrigues b2b De Sluwe Vos

Benny Rodrigues staat al jaren bekend als een van de meest veelzijdige en populaire dj’s van Nederland. Vanavond deelt hij de booth met house- en techno-specialist Sluwe Vos, ook al zo’n publiekslieveling. Als dat maar goed gaat…

Nacht van de Hete Bliksem

Het jaarlijkse box- en muziekgala van Amsterdam’s enige anti-macho boxclub waarop de leden elkaar vriendelijk grommend uitdagen, terwijl jij rustig toekijkt met een drankje in je hand. Met livemuziek tussen de wedstrijden door en dj’s na afloop.

Islandman

Processed with VSCO with ku8 preset

Het Turkse electro-akoestische trio Islandman zetten met hun live-sets een wel heel bijzonder feestje neer: ze combineren sjamanistische ritmes met onaardse elektronische melodieën, psychedelische gitaarriffs en dance beats. Dit is het andere gezicht van ADE en een aanrader voor wie op zoek is naar een alternatief voor het betere (of mindere) stampwerk.

Evian Christ & Torus

Afbeelding van Samuel Ibram

De Britse DJ/producer Evian Christ maakt en draait deconstructed trance, waarin de ouderwetse trance zoals we die van Tiësto kennen wordt versneden met hiphop, ambient en breakbeats. De Haagse producer Torus, actief in hetzelfde genre, zal hem vanavond vergezellen. Een feestje in een andere wereld.

Stille Disco Halloween Party

Kom verkleed als vampier of zombie (degene met de beste outfit wint een prijs) en dans op verschillende hiphop en afrobeats channels met je hoofdtelefoon op. Andere tracks? Het staat je vrij om zoveel te switchen als je wilt!

Tips van WePartyNow

WePartyNow is een platform dat een overzicht biedt van een breed scala aan evenementen en clubs in Amsterdam. Ze zijn erin geslaagd om gemiddeld 130+ evenementen per maand te tonen. Hieronder tippen zij 3 feestjes in oktober die je volgens hen niet mag missen.

Afbeelding van Wepartynow

VBX Loft 

De zon zien opkomen terwijl je staat te dansen, dat kennen we nu wel. Vanavond kan je hem - als je voor 18:36 komt tenminste - zien ondergaan en wel vanuit het luxueuze The Loft, helemaal boven in de A’DAM Toren. Techno tunes worden verzorgd door o.a. O.BEE.

ADE: Het Weekend

Maak je borst nat voor misschien wel de allerlangste avond uit van je leven met dj’s als DJ Nobu, Jasmín en Surgeon. Geen zin in een marathon? Cherry picking is ook mogelijk want het tijdschema staat al op de website van De School. Hou wel er wel rekening mee dat je, vooral ‘s nachts, een flinke tijd in de rij moet staan voor je binnenkomt.

  • Zaterdag 21 t/m maandag 23 oktober, 23:00 - 04:00 | De School | €33,- aan de deur | meer informatie

Bakermat presents: Bakermat’s Circus

Lodewijk Fluttert alias Bakermat is een van de grondleggers van het tropical house genre. De opkomst van dat genre is een van de weinige momenten in de geschiedenis van de clubmuziek geweest waarop de BPM’s afgeschaald werden in plaats van opgeschroefd. Niet dat het er rustig aan toe zal gaan trouwens.

Christiaan de Wit
Schrijft over elektronische muziek voor bladen als Gonzo Circus, Resident Advisor, Tomorrowland Today, Vice en Time Out.