Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Kids watching puppet show during Artis Zoomeravonden.
Afbeelding van Samuel van Leeuwen

Events in juli

In de zomer barst het van de culturele evenementen en activiteiten in Amsterdam. Van festivals tot workshops en nog veel meer: bekijk hier een kleine greep uit het aanbod.

Food for thought festival

Preperations for 'Dodenherdenking'. Traditional on the 4th of May on Dam Square.
Afbeelding van Edwin van Eis

Dit driedaagse, vrij toegankelijke festival staat in het teken van Keti Koti. Hoofdact is theatervoorstelling Het proces Socrates. Deze monoloog van Patrick Mathurin, met daarin zijn eigen live reggaemuziek verwerkt en met gastoptredens van rappers en dichters, wordt elke festivaldag opgevoerd. Aansluitend is er een dialoog met steeds een ander onderwerp, daarna gaat het bevrijdingsfestival van start. Met muziek en een foodcourt met Caribisch (soul)food. Kom ook! Bekijk hier meer tips voor Keti Koti.

Science & cocktails

Cocktails drinken, luisteren naar live-muziek én iets wijzer naar huis gaan. Dat doe je op 6 juli in Paradiso tijdens Science & cocktails. Het onderwerp van deze avond is vruchtbaarheid, vanwege het fertiliteitscongres ESHRE (7 t/m 10 juli in de RAI). Heeft het zin om eicellen in te vriezen? Wat houdt de overgang precies in? En waarom hoor je op school zo weinig over aandoeningen als endometriose en PCOS? Daarover vertellen 2 experts: Joyce Harper, hoogleraar reproductieve wetenschappen, en Lucy van de Wiel, gezondheidsonderzoeker. Max Hell verzorgt de muziek: gruizige indierock uit Amsterdam.

Zoomeravonden

Lange zomeravonden betekent extra uren om buiten te zijn. ARTIS haalt graag alles uit die golden hours en daarom blijven hun deuren elke zaterdag tot zonsondergang open. Tussen de bloeiende perken, goudwanggibbons en Chileense flamingo’s staat er steeds een andere artiest op het podium (o.a. Tallulah Rose, Adriaan Persons, Liam Pek, LAUF en Yori Swart), zijn er kinderactiviteiten en rondleidingen. Eten en drinken kan bij een van de vegetarische foodtrucks, of je bestelt vooraf een goed gevulde borreltas voor een picknick.

Buurtcamping

Van singles tot grote gezinnen, student tot pensionado, arm en rijk: met die pleerol onder de arm zijn we allemaal gelijk en belooft het een gezellige boel worden. Al 10 jaar bewijst de Buurtcamping dat je prima op vakantie in eigen stad kunt. 3 dagen lang in juli wordt het park om de hoek omgebouwd tot camping waar je je buren beter leert kennen. Dit jaar onder andere in het Rembrandtpark, Sloterpark, Flevopark, bij Gaasperdam, het Marineterrein, Vogeleiland en op Strand IJburg.