Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Mother and son in the café of Theater De Krakeling.
Afbeelding van Jan de Ridder

Tips voor Moederdag

Op zondag 14 mei 2023 is het weer Moederdag, de perfecte kans om je moeder, tante, oma, zus of ander favoriete persoon eens flink te verwennen. Door de hele stad vind je specials; van high tea’s en mimosa’s tot aan bieryoga en boeketten samenstellen. Wie zet jij in het zonnetje vandaag?

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.

Moederdag braderie 

Moederdagbraderie Mothersday market Hoofddorpplein
Afbeelding van Biz-ondernemersvereniging Hoofddorppleinbuurt

Een braderie waar je kunt shoppen en verrassingen tegenkomt. Koop een uniek cadeau van de lokale ondernemers van Hoofddorp, laat de kleintjes gratis schminken én krijg met geluk een roos mee.

Moederdagboeket maken

Women with flowers
Afbeelding van Rogier Chang

Op het Gelderlandplein kunnen kinderen hun eigen moederdagboeket samenstellen. Laat de fantasie en creativiteit maar los, want ze kunnen kiezen uit diverse soorten bloemen om het boeket vervolgens de dag erna aan hun favoriete moederfiguur te geven. Let op, op=op.

Special bij LUSH Kalverstraat

People shopping at Kalverstraat. These pictures can be used by editors at amsterdam&partners at royalty free basis.
Afbeelding van Koen Smilde

Laat je samen met je moeder of je andere geliefden verwennen bij LUSH tijdens een gratis hand- en armmassage workshop en een gepersonaliseerde parfum consultatie. Als je hier toch bent, haal dan meteen een geurig cadeau of maak samen een sunnyside bubblebar voor een persoonlijkere aanpak.

Cocktails & bites

A pink cocktail with a slice of lemon and on the table snack platters.
Afbeelding van Winnie Verswijvel

Vier deze dag met de belangrijkste vrouw in jouw leven, met een tropische cocktail en versnaperingen bij SUPPER Intimate. De deskundige mixologen en chef-koks verrassen je smaakpapillen voor een leuk prijsje; op Moederdag geldt namelijk een speciale deal waarbij je voor 4 cocktails en 2 hapjes €50,- betaalt.

Moms & Mimosa’s

All-you-can-drink bottomless lunch, dat is toch even wat anders dan een ontbijtje op bed. Kies voor een 2-,3- of 4-gangen lunch, en voor €15,- extra krijg je er onbeperkte mimosa’s bij.

  • Zondag 14 mei | BAUT Oost, Wibautstraat 125 | vanaf €28,50 | reserveer hier

Moederdag Bieryoga

Je spieren én je lever opwarmen tijdens een bieryoga-sessie? Met Gebrouwen door Vrouwen kan dat! Pak aan het begin van de sessie een ijskoud biertje, zoek een yogamat uit en neem ondertussen de houding Downward Dancing Dog of Blik Openers aan. Een unieke ervaring voor jou en je gezelschap.

  • Zondag 14 mei | Het Badhuis, Leidseplein 49, Haarlem | €15,- inclusief bier | meer informatie

Brunch en meezingerklassiekers

Geniet samen van lekkernijen terwijl jullie Frank Sinatra, Elvis Presley en Michael Bublé horen spelen op de achtergrond. Trakteer je moederfiguur op een speciale brunch in Grand Café Restaurant 1e Klas in het Amsterdam Centraal Station. Zanger en pianist Thijs Swinkels (van The Voice Kids) verzorgt de muziek, stilletjes meezingen mag.

  • Zondag 14 mei, 10:30 - 13:00 | Grand Café Restaurant 1e Klas, Stationsplein 15 | vanaf €47,50 per persoon | reserveer hier

High tea

Een royale middag gevuld met mini-sandwiches, scones en vooral veel thee. Bezoek voor een luxe ervaring The Duchess Tea Room van het W Amsterdam, geniet van een high tea bij Waldorf Astoria Amsterdam, kies voor een moederdagbrunch in het Conservatorium Hotel, of ga langs Mozo voor heerlijke Marokkaanse High Tea.

High wine in Haarlem

Cava, rode wijn én witte wijn. Geen high tea maar een high wine bij restaurant ’t Wapen van Kennemerland in Haarlem. Daarnaast krijg je ook nog 3 rondes bijpassende minigerechten. Dat is pas genieten op deze zondag!

  • 't Wapen van Kennemerland | Ramplaan 125, Haarlem | vanaf €39,50 p.p | reserveer hier

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.