Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Woman standing on a rooftop with Startup sticker on bag.
Afbeelding van Laura Lee Hulsman

Valentijnsdag voor singles

Of je het nou commerciële onzin vindt of niet: het is bijna Valentijnsdag en je komt het óveral tegen. Heb je geen zin in al die kleffe koppels om je heen? Dan weet ik genoeg. Hieronder vind je genoeg inspiratie voor een leuke dag met je vrienden, familie of gewoon heerlijk in je eentje.

Mirte Vreemann
Social media redacteur. Neemt je mee door het Mokumse paradijs, waarbij ze op zoek gaat naar alles wat lekker, gezellig en creatief is.
Volg Mirte

Wees je eigen Valentijn

Verliefd worden op jezelf. Het klinkt misschien gek en cliché maar de relatie met jezelf kan ook jouw relatie met anderen beïnvloeden. Liefdesfilosoof Reine Rek helpt singles tijdens My Single Valentine hoe je een ultieme relatie met jezelf opbouwt. Vraag jij jezelf voor het einde van de avond verkering?

Dinsdag 14 februari, 20:00 | De Duif | vanaf €24,- | koop kaarten

Workshop Zelfliefde

Hoe vergroot je je zelfliefde? Bij Tolhuistuin vind je tips, trics én tools tijdens de workshop Liefde in het Wild // Zelfliefde. Met heel veel kennis over de liefde delen Jonatan en Jacquelien hun inzichten door middel van leuke en inspirerende oefeningen. Een ideale solo-date deze Valentijnsdag!

Dinsdag 14 februari, 19:15 | Tolhuistuin | vanaf €15 | koop kaarten

Scoor geen date, scoor karmapunten

Een Ready2Helper van het Rode Kruis ondersteunt bij de voedselbank. De reguliere vrijwilligers van de voedselbank vallen veelal in de risicogroepen waardoor zij zich nu niet kunnen inzetten. Het Rode Kruis ondersteunt zodat mensen toch hun voedselpakketten kunnen ophalen.
Afbeelding van Harry Cock

Help op de dag van de liefde een ander en maak de stad een beetje mooier. Denk aan het doen van boodschappen of de hond uitlaten van een ander, of het financieel steunen van onderzoeken of acties. Met deze goede doelen en Amsterdamse initiatieven help je een medewoner en scoor je voldoende karmapunten.

Me time

Pathé Tuschinski cinema interior
Afbeelding van Pathé

Hoe smerig me time ook klinkt: verwen jezelf, het is ook jouw dag! Dus, ga met je vrijgezelle vrienden de kroeg in, doe iets wat je ex haatte – zoals dat ene Amsterdamse museum bezoeken – of ga duurzaam shoppen en haal een nieuwe garderobe. Bij bijvoorbeeld COSH! vind je duurzame modewinkels bij jou in de buurt.

Zin in relaxt de dag doorbrengen? Duik dan de bioscoop in voor een avondje uit. Ga bijvoorbeeld naar Babylon in een knus Amsterdams filmhuis, een veelbesproken film waarbij je je even in een heel ander tijdperk bevindt.

Werk je in het zweet

Jaap Eden Baan people ice skating
Afbeelding van Jaap Eden Baan

Tijdens het zweten maak je endorfine aan waardoor er een geluksgevoel vrijkomt. Perfect als je nog frustraties van je ex kwijt moet, of als je gewoon helemaal uit je dak wil gaan. Een bezoekje aan de sportschool werkt heel goed, maar probeer ook eens een andere vorm van sporten uit. Haal bijvoorbeeld je schaatsen uit het vet en maak een pirouetje op de Jaap Eden IJsbaan, of doe een kunstje op rolschaatsen bij Roller Dreams. Deze rolschaatsbaan is liefdevol ingericht met oneindig veel tinten roze, zo blijft de Valentijn-sfeer er toch in.

Ongegeneerd dieren knuffelen

Kun je (stiekem) toch een beetje liefde gebruiken? Geen enkel probleem. Want naast mensen kunnen we ook naar hartenlust dieren vertroetelen. En daarbij werken de fratsen van eigenwijze dieren enorm op je lachspieren. Knuffel geitjes bij Ridammerhoeve, ga in gesprek met de biggen van noord bij de Verbroederij (bestel daar direct een kimchi tosti), of drink een bakkie troost en knuffel zachte viervoeters bij Kattencafé Kopjes.

A woman and three children at the Amsterdamse Bos Goat Farm Ridammerhoeve Geitenboerderij to feed young goats
Afbeelding van Edwin van Eis
Mirte Vreemann
Social media redacteur. Neemt je mee door het Mokumse paradijs, waarbij ze op zoek gaat naar alles wat lekker, gezellig en creatief is.
Volg Mirte