Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Tips voor Nieuwjaarsdag

Wanneer je op 1 januari je bed uitrolt met champagne-gerelateerde hoofdpijn, de confetti nog in je haar, en je meteen weer terug in bed wil duiken; weersta die verleiding dan. Want ook op deze nieuwjaarsdag is in Amsterdam van alles te beleven. Hierbij de 6 beste manieren om de eerste dag van het jaar knallend te beginnen!

Mirte Vreemann
Social media redacteur. Neemt je mee door het Mokumse paradijs, waarbij ze op zoek gaat naar alles wat lekker, gezellig en creatief is.
Volg Mirte

Een wandeling maken

Walking over a bridge in Westerpark
Afbeelding van Jan de Ridder

Zoals de Engelsen zeggen: ‘Walk it off’. Begin de dag met een rustgevende wandeling en zie de stad met de frisse blik van een nieuw jaar. Het vuurwerk en de lege flessen worden doorgaans snel opgeruimd, maar de sfeer van het feest is nog wel voelbaar. Bekijk de leukste wandelroutes met verschillende thema's.

Katerontbijt

Kwaku Summer Festival street food
Afbeelding van Style and Still - Amie Galbraith

Last van een kater? Combineer je wandeling met een heerlijk katerontbijt, want niks sust de brakke maag beter dan een bordje (vettig) troosteten. Bekijk de beste plekken voor een katerontbijt. Check van tevoren wel even de openingstijden. 

Langs een juicebar

Geen last van een kater omdat je het goede voornemen hebt om het gezonder aan te pakken? Ga dan voor de eerste dag van het nieuwe jaar voor een detox. Bekijk de beste juicebars voor heilzame en smakelijke sapjes.

Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival lights along the canal ALF
Afbeelding van Koen Smilde

Amsterdam is weer getransformeerd in een sprookjesachtige wereld door lichtkunstwerken langs de grachten. Beleef de 11e editie van het Amsterdam Light Festival wandelend, fietsend of varend.

Nieuwjaarsduik: plonzen maar

Start 2023 wel heel fris met een duik in het water. Bij zeilvereniging De Hoop aan de Weesperzijde kun je voor €5,- een startbewijs kopen, en krijg je na de duik warme erwtensoep en ander lekkers om je op te warmen. Op strand IJburg gaan ze de traditie in ere herstellen, want dit jaar gaat er eindelijk weer ijskoud gedoken worden. Voor de alleroudste duik van Nederland moet je in Zandvoort zijn. Daar duiken ze voor de 63e keer het water in!

Waag een nieuwjaarsdansje

Party at Westerunie.
Afbeelding van Kirsten van Santen

Misschien wel het allerbeste remedie: gewoon doordansen! Op 1 januari zijn er genoeg feestjes waar je je eerste dans uitstekend kunt wagen. Zo viert Awakenings, ‘New Year’s (BY Day)’ in de Gashouder. Radion presenteert The Breakfast Club met ‘The First Dance’ en Thuishaven heeft de ‘Nieuwjaarsdans en Nachtshow’.

Mirte Vreemann
Social media redacteur. Neemt je mee door het Mokumse paradijs, waarbij ze op zoek gaat naar alles wat lekker, gezellig en creatief is.
Volg Mirte