Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Zoomeravonden Artis
Afbeelding van Kim van Klaveren

5 redenen om de ARTIS-Zoomeravonden te bezoeken

De avonden worden langer, de stad komt tot leven en in ARTIS klinkt muziek. Jawel: vanaf 8 juli zijn de ARTIS-Zoomeravonden er weer. Wij zetten 5 redenen op een rij waarom jij deze zomer ARTIS moet bezoeken.

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.

In samenwerking met ARTIS

Een onvergetelijk jubileumjaar

Het is de 20e editie van ARTIS-Zoomeravonden, een jubileumjaar dat ze groots gaan vieren. Het uitgebreidde programma Plantary Health staat in het teken van een gezonde toekomst van de aarde en al haar bewoners. Tussen 8 juli en 2 september elke zaterdag feest, met verschillende artiesten, wandelroutes, lezingen en veel eten. Een echte must voor je agenda deze zomer.

Dansen tussen de planten en flamingo’s

Zoomeravonden Artis
Afbeelding van Kim van Klaveren

Droom weg bij de intieme muziek van singer-songwriter Someone, dans op de funky deuntjes van Benjamin Fro, oefen je Spaans met latin-pop artiest QUIQUE, en ontdek nog veel meer artiesten. Op het Muziekveld vind je elke zaterdag optredens die je meenemen op een muzikale reis. Maar ook door het park heen staan jazzmuzikanten klaar om akoestische jazz-sessies op te voeren. Zo sta je voor je het weet te dansen tussen de planten en flamingo’s.

Ook voor de kleinste bezoekers genoeg te beleven

Picknicken in de tuin van Artis
Afbeelding van Kim van Klaveren

Voor de kleintjes zijn er deze zomer verschillende activiteiten. Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen op zoek gaan naar verrassende linkjes in het park door middel van een speurtocht. Speciaal voor jonge bezoekers komen Jan Klaassen en Katrijn op bezoek voor een poppenkastvoorstelling met verschillende dierlijke gasten. Behoefte aan een rustmomentje voor de kleintjes? Met Kinderyoga geïnspireerd door de natuur – denk bijvoorbeeld aan de cobra, neerwaartse hond en boomhouding - wordt de verbinding met de aarde op een leuke manier opgezocht.

Op bloten voeten

Prikkel je zintuigen en verken het park met meer dan alleen je ogen. Trek bijvoorbeeld je schoenen uit en wandel over het blotevoetenpad. Het pad is onderdeel van de zintuigprikkelende wandeling die je de hele zomer in het park kunt maken. Tijdens de wandeling luister je naar het ritselen van de bladeren en proef je uit de eetbare tuin.

Eet je buikje rond

De Hollandse Tuin (The Dutch Garden) during the Artis Zoomeravonden.
Afbeelding van Samuel van Leeuwen

Eten en drinken kun je sowieso goed bij ARTIS. In de zomermaanden geniet je van zomers eten, denk aan pizza’s met kruiden uit de eetbare tuin, huisgemaakte pokébowls, vegetarische gyros en knapperige friet. Maar ook speciaalbiertjes, verfrissende drankjes en ijsjes zijn er in overvloed. Tip: bestel een picknicktas voor 2 personen voor een unieke picknickbeleving tussen de dieren.

8 juli t/m 2 september | ARTIS, Plantage Kerklaan 38-40

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.