Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Waterlanders

Als in de tuin van een familie na de zoveelste overstroming een drenkeling aanspoelt, lopen de emoties hoog op en komen de onderlinge verhoudingen op scherp te staan. De samenwerking tussen schrijver Koen Caris – winnaar van de Hebban Debuutprijs 2022 – en regisseur Hanneke Braam levert het ene na het andere toneelpareltje op ('Bonita Avenue', 'Komt een vrouw bij de dokter'). Voor het spannende familiedrama 'Waterlanders' komt Caris met een eigen tekst, over een dorp dat geteisterd wordt door water.

Waterlanders

Data
wo 25 sep20:00 - 21:30
Locatie
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
Toon in Google Maps

Omgaan met een wereld waarin het water oprukt

Als in de tuin van een familie na de zoveelste overstroming een drenkeling aanspoelt, komen de onderlinge verhoudingen op scherp te staan. Moeder Sofie raakt geobsedeerd door de jongen, wat een kloof tussen de gezinsleden tot gevolg heeft. Intussen drijft puberzoon Kees steeds verder af. Hoe vinden ze elkaar terug te midden van deze turbulentie?

Het messcherpe polderdrama kijkt als een spannende serie, waarbij op herkenbare wijze wordt getoond hoe verschillende generaties binnen een familie omgaan met oprukkend water. Gespeeld door een topcast met onder anderen Randy Fokke, Paul R. Kooij en Jip Smit.

Waterlanders

Data
wo 25 sep20:00 - 21:30
Locatie
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
Toon in Google Maps