Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Wat Zij Zegt - De Linkse Man

‘Wat Zij Zegt’ is een nieuwe talkshow op de zondagmiddag, met historica Lotte Houwinck ten Cate en schrijver en theatermaker Sarah Sluimer. Iedere aflevering bespreken ze, met gasten en publiek, een prangend issue van de vrouw van nu.

Wat Zij Zegt - De Linkse Man

Data
zo 26 mei16:30 - 17:30
Locatie
De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam
toon in Google Maps
Contact

Papadag

Een moderne linkse man, welke vrouw wil dat nou niet? Hij vindt haar werk ook hartstikke belangrijk, paradeert rond met de draagzak, corrigeert naïeve omstanders wanneer ze onverhoeds over papadag praten, heeft het smalend superieur over voltijdprinsjes, bespreekt uiterst serieus de mental load en is dolgelukkig met zijn mondige, onafhankelijke vrouw.

Realiteit

Maar de realiteit vertelt ons iets anders. Want wat met de mond beleden wordt is vaak heel anders dan wat zich in de dagelijkse werkelijkheid afspeelt. Zeggen dat je ruimte maakt voor vrouwen, is iets anders dan het ook daadwerkelijk doen. Seksisme luidruchtig afkeuren, maar besmuikt (���dit mag zeker ook niet meer’) toch in de ether slingeren, komt vaker voor dan we denken. Mannen die de schoenmaat van hun kinderen niet kennen? Eerder regel dan uitzondering. En ingesleten patronen en rolbevestigende aannames over mannen en vrouwen zijn misschien niet altijd te veranderen met wat performatieve progressiviteit.

De Jesses, de Rutgers, de Sanders: wat moeten we er eigenlijk mee?

Podcast

‘Wat Zij Zegt’ is een nieuwe talkshow op de zondagmiddag, en binnenkort ook een podcast, met historicus Lotte Houwink ten Cate en schrijver en theatermaker Sarah Sluimer. Iedere aflevering bespreken ze, met gasten en publiek, een prangend issue van de vrouw van nu. Ook vragen ze een prominent feministe van de tweede golf om raad. Houwink ten Cate biedt tijdens haar Academisch Kwartiertje de broodnodige historische en politieke context. Sluimer gaat tijdens haar rubriek Zelfportret in op een voor het thema relevant kunstwerk. En na het praten, volgt de wijn.

Wat Zij Zegt - De Linkse Man

Data
zo 26 mei16:30 - 17:30
Locatie
De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam
toon in Google Maps
Contact