Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Wat We Doen & Theater Rotterdam - So Far, So Good

Met een ensemble van professionele dansers en jonge bewegers maakt Donna Chittick een continue choreografie achter (en tegen) de winkelruit. Binnen laat Floris van Delft zijn acteurs op het scherpst van de snede gesprekken voeren over wat daarbuiten gebeurt. Een opzwepende mix van theater en dans in Podium Mozaïek over framing en polarisatie.

Wat We Doen & Theater Rotterdam - So Far, So Good

Data
vr 20 okt20:30 - 20:30
Locatie
Podium Mozaïek
Bos en Lommerweg 191
1055 DT Amsterdam
toon in Google Maps

 So Far, So Good 

De avond valt. We zitten in een winkel. Buiten op straat bouwt de onrust op. Binnen proberen we grip te krijgen op wat er precies aan de hand is aan de andere kant van de winkelruit. Zijn die jongeren daar aan het hangen? Vieren ze een feestje of wordt dit een potje asociaal rellen? En waarom zijn ze daar? Dit is verveling. Nee, woede over hoe de samenleving naar hen kijkt. Of zijn ze pionnen in een crimineel plan? 

 Met een ensemble van professionele dansers en jonge bewegers maakt Donna Chittick een continue choreografie achter (en tegen) de winkelruit. Binnen laat Floris van Delft zijn acteurs op het scherpst van de snede gesprekken voeren over wat daarbuiten gebeurt. Wat denkt de winkeleigenaar? En de moeder, de burgemeester, de wijkagent, een pizzabezorger, een journalist of een voetbalhooligan? Allemaal proberen ze grip te krijgen op de chaos aan de andere kant van de winkelruit. 

 De voorstelling is het vervolg op Angry Young Men (theater met hiphop over leven aan de onderkant, in samenwerking met Winne). Je zou kunnen zeggen dat Angry Young Men ging over jongens die niet willen deugen en So Far So Good over wijken die dat niet willen; en over wie dat dan vindt en wat het effect daarvan is. Het vertrekpunt voor de voorstelling zijn de nieuwsberichten over de avondklokrellen omtrent de corona lockdowns. We nemen de nieuwsberichten als uitgangspunt, maar maken er een eigen verhaal van, aangevuld met verder onderzoek en gesprekken met betrokkenen, zoals bijv. bewoners en ondernemers van de Beijerlandselaan. 

“De adrenaline is voelbaar in deze theatrale reconstructie van coronarellen in Rotterdam.”

- de Volkskrant ★ ★ ★ ★

De voorstelling is geschikt voor publiek vanaf 14 jaar. In deze voorstelling

gebruiken we een stroboscoop.

Over het gezelschap/de maker:

WAT WE DOEN werkt aan uitdagende projecten om het met mensen te hebben over de wereld om ons heen - met theater, maar ook met podcasts, standup comedy en lezingen. Wij zijn altijd op zoek naar vormen die passen bij onze onderwerpen én ons publiek. Bekend van onder andere de voorstellingen Angry Young Men (2022), Hoe ik talent voor het leven kreeg (2020 en 2022), Een zorg voor later (2021) en MOLLEN (2018 en 2021). Meer informatie op: watwedoen.nl

Theater Rotterdam maakt theater, toont theater en leidt de nieuwste generatie makers op. Thuis in Rotterdam en op tournee door Nederland en Europa. Bij Theater Rotterdam ontmoeten verhalen uit de stad die van de wereld. TR schijt een licht op ieders verhaal en brengt zo mensen samen. Hier mengt dat wat we kennen zich met experiment en wordt elke taal gesproken door het lichaam. Bij Theater Rotterdam kiezen ze voor kunst zonder labels. Van produceren tot programmeren, van talentontwikkeling tot educatie. Theater Rotterdam is de sector in het klein. Soms eigenzinnig, soms onvolmaakt, altijd onverwacht. Meer informatie op: theaterrotterdam.nl

Wat We Doen & Theater Rotterdam - So Far, So Good

Data
vr 20 okt20:30 - 20:30
Locatie
Podium Mozaïek
Bos en Lommerweg 191
1055 DT Amsterdam
toon in Google Maps