Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Warme Leesavond in Leeshuis Tolhuistuin

In 2024 organiseren we elke laatste dinsdag van de maand een intieme leesavond in het Leeshuis van Tolhuistuin. Er zijn mooie teksten die we samen gaan lezen, er is een schrijver met wie we in gesprek gaan en er is warme soep van Tuindorp Delicious. De schrijvers die aanschuiven hebben op de een of andere manier een link met Amsterdam Noord en houden zich bezig met wat literatuur zoal kan betekenen voor mensen in allerlei situaties.

Gratis entree

Warme Leesavond in Leeshuis Tolhuistuin

Data
di 27 feb19:00 - 21:00
di 26 mrt19:00 - 21:00
Meer data
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam
toon in Google Maps

Over de Culturele Apotheek

Het idee achter de Culturele Apotheek is simpel. Literatuur kan ontspanning, troost of stof tot nadenken bieden. In sommige romans kun je schuilen, om andere kun je lachen en soms verandert de manier waarop je naar de wereld kijkt door een boek. Bij de Culturele Apotheek zijn we ervan overtuigd dat literatuur je kan helpen bij alledaagse kwalen als keuzestress, liefdesverdriet of onvervulde verlangens. Door je een spiegel voor te houden, je te inspireren om het anders te doen, te laten zien dat je niet de enige bent of je laten grinniken om o zo herkenbare menselijke misère.

Dinsdag 27 februari – Edwin Schoon

De tweede warme lezer in deze reeks is schrijver, documentairemaker en Noord-bewoner Edwin Schoon. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek Het Goede Heertje, waarin hij samen met journalist Arjan Dijksma het waargebeurde verhaal van Kees van Harreveld, de Robin Hood van Amsterdam, optekent. Eerder bracht hij het succesvolle Basta en het prijswinnende De macht van de bal (2010) uit. Deze avond lezen we uit zijn werk en gaan in gesprek met Edwin over onder andere de betekenis van schrijven.

Dinsdag 26 maart – Dries Muus

De derde warme lezer in deze reeks is schrijver en oud-Noord-bewoner Dries Muus. Zijn debuut De afwijking (genomineerd voor de Hebban Debuutprijs) verscheen in 2021, een psychologische roman die zich afspeelt in het mannenvoetbal; een aangrijpend en toegankelijk verhaal over de persoonlijke gevolgen van sociale uitsluiting. Momenteel bespreekt hij Nederlandse fictie voor Het Parool en werkt hij aan zijn tweede roman. Deze avond lezen we uit zijn werk en gaan met Dries in gesprek over onder andere de betekenis van schrijven.

Aanmelden is nodig vanwege de beperkte ruimte. Aanmelden doe je via de mail. Toegang is gratis. Wil je weten wie er nog meer komen bezoek de Culturele Apotheek voor alle informatie.

Data en tijden

dinsdag 27 februari19:00 - 21:00
Gratis entree

Warme Leesavond in Leeshuis Tolhuistuin

Data
di 27 feb19:00 - 21:00
di 26 mrt19:00 - 21:00
Meer data
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam
toon in Google Maps