Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Theater en podiumkunsten

Vergezichten #3

De wereld beweegt sneller dan de mens lijkt bij te kunnen houden. In deze duurloop van talloze transformaties gaat de Rode Hoed te Amsterdam op zoek naar duiding en toekomstmuziek. Wat zijn reële narratieven over de samenleving van morgen?

Vergezichten #3

Speeldata
dinsdag 18 april 2023 om 20:00
Locatie
Rode Hoed
Keizersgracht 102
1015 CV Amsterdam

Marjolein Moorman en de toekomst van kansengelijkheid in het onderwijs

In deze derde editie neemt wethouder Marjolein Moorman ons mee naar een eerlijke, solidaire toekomst met gelijke kansen voor iedereen. Moorman constateert dat onze samenleving in toenemende mate is terechtgekomen in een individualistische, meritocratische maalstroom.

Hierdoor is het leven een wedstrijd is geworden, met winnaars en verliezers. Succes wordt gezien als een eigen keuze en dus ook als eigen verdienste. Dit heeft geleid tot een gebrek aan solidariteit en een toename van de ongelijkheid, die ons allemaal schade zal toebrengen.

Daarom pleit Moorman voor een omslag van het individuele belang naar het collectieve belang, van de nadruk op individueel succes naar gezamenlijk succes, van een kansrijk leven voor sommigen naar een kansrijk leven voor iedereen.

Vergezichten #3

Speeldata
dinsdag 18 april 2023 om 20:00
Locatie
Rode Hoed
Keizersgracht 102
1015 CV Amsterdam