Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Unesco Werelderfgoed & Klimaat

28 september organiseert de Unesco Jongerencommissie in samenwerking met de Stichting Werelderfgoed en NEMO De Studio een avond over Werelderfgoed en Klimaat. Hoe kunnen we Werelderfgoed behouden terwijl de aarde opwarmt? En is de impact van toerisme negatief, of kan het ook bijdragen aan het behoud van erfgoed?

Unesco Werelderfgoed & Klimaat

Data
do 28 sep20:00 - 22:00
Locatie
De Studio (Marineterrein Amsterdam - gebouw 027A)
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam

Werelderfgoed & Klimaat

Ook wel eens gedroomd van zwemmen met schildpadden op de Galápagoseilanden? Of van een tripje naar Yellowstone? Overal in de wereld is prachtig Werelderfgoed te zien, maar reizen daarnaartoe heeft een keerzijde. De klimaatcrisis zorgt ervoor dat ook Werelderfgoed het steeds lastiger te verduren krijgt. Kijk bijvoorbeeld naar het unieke en onvervangbare Great Barrier Reef in Australië waarvan de toekomst onzeker is. En het is maar de vraag of je over dertig jaar nog droge voeten houdt tijdens een vakantie in Venetië.

Praat mee op 28 september 2023 met onder andere klimaatambassadeur Kiki Boreel en spoken word-artiest Zaïre Krieger over het klimaat en Unesco Werelderfgoed. We gaan het hebben over hoe we bijzondere plekken in de wereld kunnen beschermen tegen klimaatverandering en hoe jij zelf in actie kunt komen. Zo hopen we samen tot een oplossing te komen zodat we door middel van duurzaam reizen nog steeds de mooiste plekken van de wereld kunnen bezoeken.

Over Unesco Werelderfgoed

NEMO organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met de Unesco Jongerencommissie, de Nederlandse Unesco Commissie en Stichting Werelderfgoed. De organisaties zetten zich onder meer gezamenlijk in om Werelderfgoed te beschermen en te behouden.

Locatie & tijd

Het programma start om 20.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Voorafgaand aan het evenement kun je vanaf 19.00 uur de tentoonstelling Energy Junkies bezoeken. Bij de ticketprijs is één gratis drankje inbegrepen.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

Unesco Werelderfgoed & Klimaat

Data
do 28 sep20:00 - 22:00
Locatie
De Studio (Marineterrein Amsterdam - gebouw 027A)
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam