Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Ulrike Quade Company - De Foetushemel

Hoe voelt het om terecht te komen in een andere wereld? Een wereld waarin je niet vastzit in hokjes en vakjes, maar vrij kunt zijn zonder te worden gestigmatiseerd als 'anders'? In 'De Foetushemel', te zien in Podium Mozaïek, onderzoekt hoofdpersoon Freddie (gespeeld door Naomi Grant) hun eigen identiteit.

Ulrike Quade Company - De Foetushemel

Data
za 28 okt20:30 - 20:30
Locatie
Podium Mozaïek
Bos en Lommerweg 191
1055 DT Amsterdam
toon in Google Maps

De Foetushemel

In de huidige samenleving lijkt er geen plaats te zijn voor iemand zoals Freddie – iemand die queer, zwart, non-binair en neurodivers is. �� Men wordt geconfronteerd met de binariteit van het menselijke bestaan; man of vrouw, zwart of wit, links of rechts, gehandicapt of gezond. Hoe zou de wereld eruitzien als we ons loskoppelen van deze dualiteiten?

Freddie doet een poging tot zelfmoord maar krijgt onverwachts hulp van de foetushemel – een parallel universum bewoond door ongeboren en geaborteerde foetussen. Een plek waar goed en fout niet bestaat en waar je jezelf mag zijn. Volledig in hun kracht en potentie biedt de foetushemel Freddie een breder perspectief op het leven en menszijn. 

Visuele reis

In navolging op het succes van de Bellevue Lunchtheatervoorstellingen Mahler & Kokoschka en Vrouw en Vos maakt regisseur Ulrike Quade, in nauwe samenwerking met Carly Everaert, van De Foetushemel een beeldende voorstelling over transformatie, zelfbeschikking en de potentie van leven en dood. De voorstelling combineert beeld, spoken word en vele digitale elementen (motion capture, robotica en 3D projectie) tot een ervaring die inspireert en confronteert. De muziek van OTION, geïnspireerd door zijn Surinaamse roots, neemt je daarbij mee op een visuele reis door de geschiedenis van de mens.

“Een waar schouwspel dat begoochelt, en tegelijkertijd de ruimte biedt om na te denken en te voelen, eindelijk" Keuze van de criticus Theaterkrant

���Een visueel spektakel�� ★★★ de Volkskrant

Ulrike Quade Company - De Foetushemel

Data
za 28 okt20:30 - 20:30
Locatie
Podium Mozaïek
Bos en Lommerweg 191
1055 DT Amsterdam
toon in Google Maps