Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Theater en podiumkunsten

Two Tales

In Two Tales vertellen jonge opkomende dansmakers indringende verhalen met stevige wortels in de overleveringen en gebruiken van hun geboortegrond. Choreografen duo Danae & Dionysios (Free at Last) en choreograaf Erika Silgoner (The Mourning) zijn beide winnaars van de XL Production Award van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC). Deze dansvoorstelling is te zien bij Internationaal Theater Amsterdam.

Two Tales

Speeldata
dinsdag 2 mei 2023 om 19:30
woensdag 3 mei 2023 om 19:30
Meer data
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam

Two Tales

Intrigerende dansrituelen en de intense en mystieke sfeer maken van dit dansstuk een overweldigende ervaring. Free at last is gebaseerd op een bekende Griekse mythe over de onafhankelijkheidsstrijd.

Een groep vrouwen danst als teken van verzet hun laatste dans op de rand van een klif. Met hun thuisland en oude Griekse verhalen als inspiratiebronnen, maakt het choreografen duo Danae & Dionysios een sfeervol en indringend dansstuk over de cyclus van het leven en tradities die van generatie op generatie worden doorgegeven.

The Mourning

Het dansstuk The Mourning is een liefdesverhaal, klucht en tragedie ineen. Vanuit haar Siciliaanse achtergrond maakt choreografe en theatermaakster Erika Silgoner met acht dansers een levendige en filmische choreografie. Verdriet, humor, ironie, passie, en hilarische momenten wisselen elkaar af. Met adembenemende partnering en virtuoze dans weet Silgoner de aandacht van het publiek van het begin tot het verrassende eind vast te houden.

Data en tijden
dinsdag 2 mei19:30
woensdag 3 mei19:30

Two Tales

Speeldata
dinsdag 2 mei 2023 om 19:30
woensdag 3 mei 2023 om 19:30
Meer data
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam