Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Tom-Jan Meeus

NRC-journalist Tom-Jan Meeus volgt sinds het kabinet Lubbers-I – met een tussenpoos als VS-correspondent – de Haagse politiek op de voet. Aan de vooravond van een nieuw kabinet vragen we Meeus naar hoe hij de politiek op het Binnenhof heeft zien veranderen. En ziet hij parallellen met de ontwikkelingen in de Verenigde Staten?

Tom-Jan Meeus

Data
vr 12 jul17:30 - 18:30
Locatie
De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam
Toon in Google Maps
Contact

Duidelijkheid

In zijn recent verschenen essay Duidelijkheid analyseert Meeus hoe politici sinds Pim Fortuyn duidelijke taal zijn gaan spreken. Het wollige en verhullende taalgebruik waar Ruud Lubbers nog in uitblonk, werd taboe op het Binnenhof. De meester van de eenduidige boodschap is op dit moment Geert Wilders. Maar wat doet duidelijke taal met de democratie wanneer de bestuurlijke werkelijkheid stroperig, complex en genuanceerd blijft? Directeur van De Balie Yoeri Albrecht gaat met Tom-Jan Meeus in gesprek.

Loopbaan

Tom-Jan Meeus (1961) werkt sinds 1990 voor NRC. Van 2005 tot 2011 was hij correspondent in de Verenigde Staten. Meeus schreef onder meer de invloedrijke rubriek Haagse invloeden. Over de Amerikaanse poltiek In 2014 ontving Meeus de Anne Vondelingprijs voor zijn politieke journalistiek.

Tom-Jan Meeus

Data
vr 12 jul17:30 - 18:30
Locatie
De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam
Toon in Google Maps
Contact