Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Theater en podiumkunsten

The Story of Travis - Theater Rotterdam en Well Made Productions

'The Story of Travis' bevraagt de last van The black American dream en hoe het is om als enige hoop van je familie de wereld in gezonden te worden. Deze locatie voorstelling is te zien bij Internationaal Theater Amsterdam.

The Story of Travis - Theater Rotterdam en Well Made Productions

Speeldata
zaterdag 25 maart 2023 om 20:00
zondag 26 maart 2023 om 15:00
Meer data
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam

Over dromen en de eindigheid van het leven

‘The Story of Travis’ is een voorstelling over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem in een wereld die niet voor jou lijkt ingericht en het vinden van een thuis. Een nieuwe toneeltekst, geïnspireerd door de Broadwayklassieker ‘A Raisin in the Sun’ van Lorraine Hansberry.

In poëtische monologen, herkenbare familiesituaties en spirituele dialogen bevraagt de voorstelling de last van the black American dream en hoe het is om als enige hoop van je familie de wereld in gezonden te worden. Kaarten voor de avondvoorstelling koop je hier en kaarten voor de matinee voorstelling via deze link.

Als tiener verruilt de Amerikaanse Travis (gespeeld door Ruurt de Maesschalck) zijn geboortestad Chicago voor een nomadisch bestaan. Dan wordt hij verliefd, krijgt kinderen en bouwt een nieuw leven op in Nederland. Op 78-jarige leeftijd gaat Travis nog een keer op reis en keert terug naar Chicago. Tijdens een bezoek aan zijn familiegraf blikt hij terug op zijn leven. Door herinneringen op te halen uit het verleden en in gesprek te gaan met familieleden, bereidt Travis zich voor op zijn overgang naar het hiernamaals.

Contextprogramma

zaterdag 19:00 - 19:45 uur

zondag 14:00 - 14:45 uur

Gesprek: The black archives x the story of Travis

Deze Talk wordt vormgegeven in samenwerking met The Black Archives, het unieke en historische archief waar men terecht kan voor inspirerende gesprekken, inhoudelijke activiteiten en boeken vanuit zwarte en andere perspectieven die elders vaak onderbelicht zijn en worden verzorgd door een inleider ter plaatse. Meer informatie en aanmelden voor het gesprek doe je via deze link.

Lieve Stad, 17 - 26 maart

Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. 'Lieve Stad,' gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij.

Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van 'Lieve Stad'. Bekijk het overzicht op meervaart.nl/lievestad.

 

 

Data en tijden
zaterdag 25 maart20:00
zondag 26 maart15:00

The Story of Travis - Theater Rotterdam en Well Made Productions

Speeldata
zaterdag 25 maart 2023 om 20:00
zondag 26 maart 2023 om 15:00
Meer data
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam