Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Techdenkers: Doortje Smithuijsen over influencers

Het internet heeft grote invloed op het leven van jongeren, millennials en vrouwen. Trends worden afgestemd op de behoeften van appgebruikers. Vloggers en influencers proberen vaak hun leven als perfect te presenteren, maar wat gaat er werkelijk schuil achter de wereld die zij ons laten zien? En hoe sterk beïnvloeden vloggers het dagelijks leven van hun volgers?

Techdenkers: Doortje Smithuijsen over influencers

Data
do 18 jul20:00 - 22:00
Locatie
Ayden Rokin Office
Rokin 49
1012 KK Amsterdam

Onmogelijke spagaat

Jonge mensen bevinden zich in een onmogelijke spagaat. Ze willen carrière maken, maar ook een gezin. Ze willen niet onzeker worden door influencers, maar zijn ook bang te laat aan botox te beginnen. Hoe gaan jonge kijkers om met het ‘ideale leven’ dat vloggers hun voorspiegelen? Tijdens deze Techdenkers duiken wij in de wereld van sociale media en de invloed hiervan op onze levens. 

Over de spreker

Doortje Smithuijsen (1992) is filosoof en journalist. Ze schreef meerdere boeken, maakte documentaires voor de VPRO, publiceert geregeld in de Volkskrant en presenteert wekelijks de populaire podcast VSR – Voorheen Schaamteloos Randstedelijk.

Over Techdenkers

Technologie is een onlosmakelijk onderdeel geworden van ons leven, maar staan we daar wel genoeg bij stil? Tijdens de maandelijkse Techdenkers leggen ze technische innovatie langs de ethische meetlat. Welke invloed heeft de komst van AI op onze levens? Hoe gaan we met behulp van tech de klimaatcrisis oplossen? En willen we dat algoritmes onze partnerkeuze bepalen?

De programma’s worden inhoudelijk verzorgd en uitgezonden door De Balie en mede mogelijk gemaakt door Adyen.

Techdenkers: Doortje Smithuijsen over influencers

Data
do 18 jul20:00 - 22:00
Locatie
Ayden Rokin Office
Rokin 49
1012 KK Amsterdam