Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Theater en podiumkunsten

Studio Figur - Geen oog dicht (8+)

De voorstelling 'Geen oog dicht' is voor iedereen die wel eens een keertje bang is. Een surrealistisch sprookje over het in de ogen kijken van je angst en samen op avontuur gaan. Door het gebruik van videocamera’s, maquettes, poppen en muziek komen theater en film samen en wordt het publiek meegenomen in de wereld van Maia en Ótti. Een wereld die een spannend onderwerp, net iets minder eng maakt. Te zien in Plein Theater.

Studio Figur - Geen oog dicht (8+)

Speeldata
woensdag 29 maart 2023 om 16:00
Locatie
Plein Theater
Sajetplein 39
1091DB Amsterdam

Geen oog dicht 

De achtjarige Maia is het liefst alleen met haar verhalen. Ze leest, speelt games en kijkt films, alles om haar honger naar verhalen te stillen. Verhalen zijn namelijk spannend, maar lopen altijd goed af. Maia twijfelt of dat in de grotemensenwereld ook gebeurt. Zo groeit haar liefde voor verhalen samen met haar angst voor de ‘echte’ wereld. Naast Maia staat Ótti. Hij is altijd bij haar en wil haar beschermen. Alleen verandert hij de laatste tijd vaak van vorm en begrijpt niet waarom. Hij wordt soms zo zwaar dat hij een blok aan Maia’s been vormt. Als Ótti maar niet zo uit proportie groeit dat hij Maia’s hele blikveld overneemt… 

De voorstelling is onderdeel van het Queering Puppets Festival.

Over Studio Figur 

Studio Figur is het jonge figurentheatergezelschap van regisseur Noufri Bachdim en beeldmaker Pluck Venema. Met fysiek spel, poppen- en objecttheater, live film en muziek vertellen zij nieuwe verhalen waarin actuele onderwerpen centraal staan. In hun voorstellingen, films en installaties worden zowel kinderen als volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid, waarbij op speelse en bezielende wijze de verbeeldingskracht van jong en oud in werking wordt gezet.

Studio Figur - Geen oog dicht (8+)

Speeldata
woensdag 29 maart 2023 om 16:00
Locatie
Plein Theater
Sajetplein 39
1091DB Amsterdam