Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Stobá di Kòrsou

Samen met muzikale gasten als Kris Berry Stanley Clementina en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw blikt pianist Randel Corsen terug op de muzikale roots van Curaçao.

Stobá di Kòrsou

Data
vrijdag 30 juni 2023 om 20:30
Locatie
DeLaMar
Marnixstraat 402
1017 PL Amsterdam
toon in Google Maps

Duik in de muziekcultuur van Curaçao

Het geheim achter een huisgemaakte Curaçaose stobá (stoofschotel) is dat hij lang hoort te sudderen. En dat is precies wat er gebeurt met de muziekcultuur op Curaçao. Want ondanks dat het eiland klein is, kent het een hele rijke stroming van diverse muzieksoorten. Zowel Europese als Afrikaanse muziek hebben er door het slavernijverleden hun sporen achtergelaten.

In Stobá di Kòrsou blikken pianist Randal Corsen en het Jazz Orchestra of the Concertebouw terug op de muzikale roots van Curaçao. Zo hoor je seu, dansbare tumba en tambú: de blues en protestmuziek van tot slaaf gemaakten die nog steeds voortleeft. Natuurlijk kan ook de Latijns-Amerikaanse invloed op het eiland niet ontbreken. Bereid je voor op een heerlijke muzikale avond met bijzondere gastoptredens van o.a. Shirma Rouse, Kris Berry, Stanley Clementina, Roël Calister en Tamara Nivillac.

Stobá di Kòrsou

Data
vrijdag 30 juni 2023 om 20:30
Locatie
DeLaMar
Marnixstraat 402
1017 PL Amsterdam
toon in Google Maps