Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Roman Sabajo Lezing

De Roman Sabajo Alumni Club (onderdeel van de Patta Academy) en Felix Meritis te Amsterdam slaan de handen ineen en hosten de eerste editie van de Roman Sabajo Lezing: 'MOVE THE CROWD & FIGHT THE POWER'. Deze avond staat in het teken van arrivisme: hoe kunnen we onze individuele en collectieve creativiteit inzetten om de maatschappij te bevragen en te veranderen?

Roman Sabajo Lezing

Data
za 1 jun19:00 - 19:00
Locatie
Felix Meritis
Hudsonstraat 22 324
1057 SK Amsterdam
toon in Google Maps

MOVE THE CROWD & FIGHT THE POWER

In zijn boek The Creative Act beschrijft de Amerikaanse muziekproducent en co-founder van Def Jam, Rick Rubin, dat in ieder individu een bron van creativiteit schuilt. Volgens hem is creatie een voortdurende activiteit die diep doordringt in de essentie van ons dagelijks leven. Deze creativiteit wordt door de eeuwen heen ingezet als bron van activisme. Of het nu gaat om schilderijen of HipHop-albums, kunst en creatieve expressie hebben door de eeuwen heen gediend als krachtige middelen van verzet en rebellie tegen heersende regels, conventies en normen.

Hiphopcultuur

Voor de eerste editie van de 'Roman Sabajo Lezing' staat hiphopcultuur centraal, een schoolvoorbeeld van een beweging die begonnen is vanuit artistieke activisme en verzet. Kunstenaars en creatieve geesten die diep verweven zijn met en zich laten inspireren door hiphop komen samen.

Introductie en gesprek

Na een korte introductie over het thema door muzikant en co-founder van 'House of Knowledge' Tasha Slagtand, delen rolmodellen uit de creatieve en cuturele sector, waaronder Arjun Chadha (GetFamiliarMag) en Farida Sedoc (beeldend kunstenaar en oprichter Hosselaer) hun inzichten tijdens een interactief gesprek, begeleid door HipHop-fragmenten.

De sprekers reflecteren op hoe ze de kernprincipes uit hiphopcultuur in hun eigen creatieve proces toepassen om een boodschap te verspreiden en te vechten tegen onrecht en onderdrukking. Vragen als: creëer je als activist met de intentie dat werk inherent activistisch is of is dit slechts een bijgevolg van het onderwerp dat je kiest? Zijn makers verantwoordelijk om met hun creaties een boodschap door te geven of leggen we te veel druk op hen? Wat is ervoor nodig om een boodschap over te brengen aan de nieuwe generatie?

Doe mee en deel jouw perspectief

Tijdens het gesprek ben je uitgenodigd om jouw perspectief te delen en vragen te stellen. Gezamenlijk onderzoeken we hoe je door middel van kunst en creativiteit mensen bewust kan maken van, en kritisch kan laten reflecteren op hoe maatschappelijke structuren in elkaar zitten en hoe je deze kan veranderen.

‘MOVE THE CROWD & FIGHT THE POWER’ biedt een open dialoog over dit relevante thema dat herkenbaar is voor veel jonge creatives

Let op: de eindtijd is een indicatie.

Roman Sabajo Lezing

Data
za 1 jun19:00 - 19:00
Locatie
Felix Meritis
Hudsonstraat 22 324
1057 SK Amsterdam
toon in Google Maps