Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Repelsteeltje (4+)

Een molenaar heeft een dochter op wie hij zo trots is, dat hij beweert dat ze alles kan; zelfs goud spinnen uit stro. Dat kan ze helemaal niet, maar ze krijgt hulp van Repelsteeltje, die het wel kan. Zo houden ze samen het geheim in stand, maar Repelsteeltje doet dat niet voor niets. Naar het bekende sprookje over hebzucht. Te zien in Het Nederlands Marionettentheater in hun nieuwe theater in Edam.

Repelsteeltje (4+)

Locatie
Het Nederlands Marionettentheater
Gevangenpoortsteeg 11
1135 AD Edam
toon in Google Maps
Volg ons

Niemand weet, niemand weet.....

De koning is op zoek naar een heel bijzonder meisje als bruid voor zijn zoon. Vader Olivier schept voor de grap op over zijn dochter en zegt dat ze goud kan spinnen uit stro. De koning vindt dat geweldig en dwingt het meisje goud te spinnen en sluit haar tot 3 keer toe op met balen stro. Gelukkig wordt zij verrast door Repelsteeltje, die wel goud kan spinnen. Maar hij wil een beloning.

Als ze hem de derde keer niks meer kan geven besluit Repelsteeltje de beloning wel over een jaar te komen halen. Als dat jaar voorbij is heeft ze een schattig kindje, en precies dat kindje wil Repelsteeltje als beloning hebben. Ze is wanhopig en krijgt nog één kans om haar kindje te houden als ze zijn naam kan raden. En gelukkig gaat dat lukken met hulp van het publiek.

Deze voorstelling is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud.

Repelsteeltje (4+)

Locatie
Het Nederlands Marionettentheater
Gevangenpoortsteeg 11
1135 AD Edam
toon in Google Maps
Volg ons