Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Queertopia

Een theatrale ervaring in een parallel universum waar seksualiteit een keuze is. Queertopia is een conversie machine; met welke seksuele voorkeur je er ook ingaat, je komt er queer uit. Want seksuele voorkeur is een keuze. Althans, in de parallelle werkelijkheid die de makers voor je schetsen. Locatie: Spiegelstudio, ingang IJpromenade 2, Amsterdam. Engelstalig!

Queertopia

Data
zo 21 jul15:30 - 21:00
ma 22 jul16:00 - 22:00
di 23 jul16:00 - 22:00
Meer data
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam
Toon in Google Maps

Jij hebt nu de mogelijkheid jezelf opnieuw te ontdekken!

In deze immersieve ervaring word je meegenomen in een uitvergroting van het publieke debat rondom liefde en seksualiteit: de LGBTQ+ lobby viert hoogtijdagen en hun propaganda is tot in de haarvaten van de maatschappij doorgedrongen. De beweging introduceert een nieuwe conversie methode. Jij hebt nu de mogelijkheid jezelf opnieuw te ontdekken en betreedt als deelnemer één van de conversie machines.

Wat gebeurt er als we een wereld vormgeven waarin we liefde en aantrekking niet proberen te definiëren, als liefde geen onderdeel is van een politieke agenda? Wat overblijft is de realisatie dat onze verscheidenheid juist onze kracht is. Dat we een ander niet hoeven te vatten. Dat we in de ambiguïteit juist meer vrijheid hebben.

Praktische informatie

Tickets

Queertopia werkt met tijdssloten, zorg daarom dat je tickets besteld voor het juiste tijdsslot en dat je 5 minuten van te voren aanwezig bent. Per tijdsslot is er capaciteit voor 2 personen, het is een ervaring die je alleen gaan beleven.

Locatie: Spiegelstudio

Dit programma vindt plaats in Spiegelstudio, op de begane grond in het Paviljoen van Tolhuistuin. Het navigatieadres van de ingang is IJpromenade 2. 1031 kt

 Werkplaats van de Woestijne & Luit Bakker 

In Queertopia smelten de kwaliteiten van Luit Bakker en Bart van de Woestijne samen tot een geheel. Luit poogt in haar werk op een humoristische maar confronterende manier rolpatronen te doorbreken. Ze is maatschappijkritisch en zoekt naar de kwetsbaarheid van haarzelf en haar publiek. Bart smeedt in Werkplaats van de Woestijne levensvragen om tot denkervaringen, waarin je gedwongen wordt om op zoek te gaan naar jouw antwoord op een grote, onmogelijke vraag. Bart pelt politieke onderwerpen af tot existentiële vragen. Volgens hem moeten we meer over onszelf nadenken om te kunnen veranderen.

Data en tijden

zondag 21 juli15:30 - 21:00
maandag 22 juli16:00 - 22:00
dinsdag 23 juli16:00 - 22:00

Queertopia

Data
zo 21 jul15:30 - 21:00
ma 22 jul16:00 - 22:00
di 23 jul16:00 - 22:00
Meer data
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam
Toon in Google Maps