Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Power (14+) Lloydscompany

POWER is een double bill waarbij oorsprong, kracht en creativiteit belicht wordt vanuit twee perspectieven, met twee powerful performances. Een dansproductie van Lloydscompany met dansers van wereldformaat Lloyd Marengo, Maikel Walker en Bosila Banya aka B-Boy Junior; drie sleutelfiguren uit de Breakdance. Niet de jongsten meer, maar still going strong met dans en maken, op hun typische en eigenzinnige manier; weg van de gebaande paden. Met de voorstelling POWER slaan de drie de handen ineen om beweging en dans een paar nieuwe impulsen te geven. Deze voorstelling is te zien in Bijlmer Parktheater.

Power (14+) Lloydscompany

Data
do 25 apr20:00 - 21:00
Locatie
Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam
toon in Google Maps

Een combinatie van dans, spel en muziek

In POWER kijken Marengo, Walker en Banya naar hun Afrikaanse roots en de invloed die dat heeft op hun dans, choreografie en dagelijks leven. Ze blikken terug op hun carrière tot nu toe, hun gedeelde achtergrond, de verschillen, de overeenkomsten en de ontwikkeling van straat naar gevestigd.

In een combinatie van dans, spel en muziek door dansers Maikel Walker, Junior en een choreografie van Lloyd Marengo delen de boys hun tegenslagen, successen en visie op hiphop. Zowel Junior als Maikel zijn een grote inspiratie voor veel dansers wereldwijd: Junior is een van de meest iconische karakters in de breaking scene, bekend om zijn inhuman strength en handstand acrobatics. Maikel is een powerful danser, een planche master en heeft zelfs moves die naar hem zijn vernoemd. Let's do the Maikel Walker!

Power II - "Letters from my gandmother" 

Choreografe Sheree Lenting vertolkt in “Letters from my grandmother” , met twee krachtige vrouwelijke dansers, meerdere generaties of womanhood. De performers vertellen onvertelde stories uit het verleden, het heden en de toekomst. De twee zijn aan elkaar gewaagd, ze supporten en versterken elkaar in movement & mind. Met de POWER, wijsheid en liefde van hun vrouwelijke ancestors als legacy kijken zij vol vertrouwen hun future tegemoet.

Power (14+) Lloydscompany

Data
do 25 apr20:00 - 21:00
Locatie
Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam
toon in Google Maps