Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Pogingen tot afscheid - DB55

In 'Pogingen tot afscheid' (DB55, Danzigerbocht 55) delen theatermakers Sam Morris en Gerben Tuin een aantal rituelen waarvan zij denken dat deze kunnen ondersteunen bij rouw vóór de dood. In een prachtige (warme) oude loods met houten vloer in het Westelijk Havengebied mag jij deze rituelen bekijken, en wellicht zelfs ervaren als je wilt, om daarna hopelijk met een ruimere blik op rouw de wereld weer te betreden.

Pogingen tot afscheid - DB55

Data
vr 1 mrt20:00 - 22:00
Locatie
DB55
Danzigerbocht 55
1013 AM Amsterdam

We missen rituelen voor rouw vóór de dood

Het viel Sam en Gerben op dat veel mensen zich niet bewust zijn van de aanwezigheid van rouw vóór de dood. Zelf ervoeren ze een zeker ongemak als ze in contact kwamen met mensen die de dood in de ogen keken of hun naasten. Terwijl deze mensen juist onze steun nodig hebben. Ze zijn in gesprek gegaan met stervensbegeleiders, en uiteindelijk ook met mensen die euthanasie wensen, om universele vormen te zoeken die ons zouden kunnen ondersteunen: rituelen.

Een theatraal onderzoek naar ondersteunende rituelen

Wat Sam en Gerben veelal vonden was niet groots en bombastisch, maar juist klein en eenvoudig. In een vloeiende ervaring van verschillende soorten rituelen, waarbij je eenvoudig van toeschouwer naar deelnemer en weer terug kan bewegen, mag jij ervaren wat het is dat Sam en Gerben gevonden hebben. Niks moet, alles mag. Verwacht alleen geen oplossing of antwoord: eerder een voorstelling van mogelijkheden.

Pogingen tot afscheid - DB55

Data
vr 1 mrt20:00 - 22:00
Locatie
DB55
Danzigerbocht 55
1013 AM Amsterdam