Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Theater en podiumkunsten

Pieter Nieuwlandlezing over kansengelijkheid

Op 10 januari van 19.00 tot 20.30 organiseert het Pieter Nieuwland College in onze eigen collegezaal de eerste Pieter Nieuwlandlezing. Het thema van de avond is kansengelijkheid: oud-PvdA-politicus Hans Spekman deelt zijn ideeën hierover met ons in een lezing. Gratis toegang!

Pieter Nieuwlandlezing over kansengelijkheid

Speeldata
zondag 1 oktober 2023 om 19:00

Alle kinderen gelijke kansen

Het bevorderen van kansengelijkheid is een brede maatschappelijke verantwoordelijkheid. De politiek, wij allen in onze samenleving en de school, moeten hierin samenwerken. Want alleen dan kunnen we echt stappen maken.

Het doel daarin daarbij is helder: een belangrijke bijdrage leveren aan een samenleving waarin álle kinderen een zo hoog mogelijk niveau van opleiding en talentontwikkeling bereiken. Als school ervaren we op dit moment dat er veel initiatieven zijn op dit gebied, maar dat ze elkaar nog onvoldoende versterken. Het kan dus nog veel beter!

Over dit actuele onderwerp gaat de Pieter Nieuwlandlezing 2023. Wij hebben Hans Spekman, oud-PvdA-politicus, voormalig partijvoorzitter en nu directeur van het Jeugdeducatiefonds, bereid gevonden zijn ideeën over meer kansengelijkheid met ons te delen.

Pieter Nieuwlandlezing over kansengelijkheid

Speeldata
zondag 1 oktober 2023 om 19:00